• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
А заключенията на съдията на 100% правилни ли са винаги
Чефо, съда си е съд. Всъщност не е толкова важно какво пише в закона, а как се налага той. Факт. Бях чел съдебни решения за ПТП на кръстовище с липсващо регулиране. Аргументът беше, че според плана и категориите на улиците, подобно кръстовище не е било могло да бъде не регулирано и въпреки липсата на знак излиза, че е оправдано отнемането на предимството поради технически обстоятелства.
Не е каквото каже закона, а каквото каже съда. Законът не те съди, съдията го прави.
Истината е, че ако има автомобил в основата на Т-то, който прави ляв завой, а същи така има и 2 автомобила в двете платна на Т-то, единият от които се пада дясно стоящ на тоя в Т-то се оказва, а другият е длъжен да изчака..Може да се случи така, че този, който е длъжен да чака може да не изчака. Защото двата в Т-то, които се движат направо преминават синхронно. Понеже този в основата на Т-то чака тоя в лявото платно който му е дясностоящ да мине, а тоя в дясното платно би трябвало да го изчака. Работата е там, че тоя в основата на Т-то няма как да започне маневрата, ще трябва да чака, та...
nikolson - майстор
Хайде стига толкова. Провокациите са си провокации, надявам се картинката да сложи край на спора.
Прикачен файл:
k.PNG
Kirilpm - специалист
Един приятел ми каза че на този път съм с предимство и минах,пък ме сгази камион.Къде ги четете тея измислени решения на съда не знам.Вярно че в България закона е много разтегливо понятие,но все пак го има,та приеми написаното от автора и спри да правиш твои интерпретации,явно само ти си сългасен с тях :-D
ESPACE - майстор
Преди 3 години един такъв философ като Тинкпада ми смаза предницата, защото се движел направо и всички в това село знаели че това било главна улица. Е аз не знаех местното тълкуване на ППЗДП, а той остана много изненадан остана когато Кат-аджията му разясни правилото за дясностоящия. Добре че бях с един раздрънкан Пасат пред бракуване, а оня с чисто ново Кади. Е, кръстовището беше У образно ама все тая.

ПП. Бързо минава времето - 4 години от тогава

Прикачен файл

31082011702.jpg
Kirilpm - специалист
Аз ако успея да преценя някой такъв индивид спирам и му махам в знак да мине без да си ползвам предимството.Закона е за да предотврати такива случаи,но винаги се намира някой по-голям католик от папата.
Chefo77 - майстор
То е ясно, че толерантността трябва да е на първо мяст. Няма файда да умреш с предимство :)
DMN - майстор
Отговорът по темата за мен в случая по ЗДП, по който съм учил е правилото на дясностоящия.
Да се включа обаче и аз към задачката с въпрос и същото условие, но:
А - пожарен автомобил
В - автомобил на спешна помощ
С - полицейски автомобил
Всички с включени "буркани".
Кой ще премине пръв? Изключваме въпроса за - каква е вероятността да се срещнат и защо по дяволите отиват в различни посоки, като най-вероятно(ама не е сигурно) отиват на едно и също място :-D .
Kirilpm - специалист
За мен логичния ред е спешната помощ,пожарната и накрая полицията,някак си пожарната и линейката ми се виждат по-спешни от патрулка на сирени :lol: това извън контекста на картинката.
шоп - майстор
ESPACE написа:
Преди 3 години един такъв философ като Тинкпада ми смаза предницата, защото се движел направо и всички в това село знаели че това било главна улица. Е аз не знаех местното тълкуване на ППЗДП, а той остана много изненадан остана когато Кат-аджията му разясни правилото за дясностоящия. Добре че бях с един раздрънкан Пасат пред бракуване, а оня с чисто ново Кади. Е, кръстовището беше У образно ама все тая.

ПП. Бързо минава времето - 4 години от тогава

Леле...тази снимка от VW трябва да я ползват за реклама на новите си автомобили. Едната кола има козметични поражения и буквално може да продължи пътя си, а другата старуха мяза на тотална щета. Ей затова новите коли със своите системи за защити си заслужават парите си. Едната може да има 10 въздушни възглавници, а другата 0.
DMN - майстор
Мисля си, че е от голямо значение, кой автомобил в коя част ще бъде ударен. В случая единия е ударен челно, а другия почти странично и там удара е поет може би до голяма степен и от предно дясно колело(и затова са по-малки пораженията). Докато предницата при челен удар в същата ситуация на повечето автомобили ми се струва, че ще изглежда като на пасата :? .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Задачка за шофьори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: