• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Тинки, гледах сега какво точно включва RDS-а ...
И какво по-точно от всичко, е изключително важно да го има налично в едно радио??? Ако не виждаш коя е радиостанцията, няма да я слушаш ли? Или не можеш да запомниш честотата? Следенето на конкретна станция и прехвърлянето на друга честота е хубава екстра, но и да я няма - какво, радиото не става ли? Информация за предаванията на дадена радиостанция??? Информация за организация на движението по трасето??? Информация за промените в обстановката по пътя??? Кое от последните 3 го поддържат нашите радиостанции?
И какво се получава - цялата гюрюлтия е заради непрекъснатото следене на една и съща станция и заради това, че изписва името И. Честно, предпочитам да има приятна визия, силен тунер, добро качество на звука и бърз софтуеър пред гореописаното.
montoya - майстор
То пък в България тая функция е много полезна. Нали 20 км след големите градове, няма никакво радио по магистралите, камо ли да ти пък следи да мени честотите на една радио станция. На някои места и хоризонт не се лови като хората
Chefo77 - майстор
Тинки, ако разсъждавах по твоя начин, щях да кажа, че по-добре да го няма, отколкото да го има, да изгори и да трябва да хвърлям цялото радио заради него :lol:
Пък и има дистанционно, гъзария леле мале :)
pgt - специалист
montoya написа:
То пък в България тая функция е много полезна. Нали 20 км след големите градове, няма никакво радио по магистралите, камо ли да ти пък следи да мени честотите на една радио станция. На някои места и хоризонт не се лови като хората
+1 Затова на дълъг път май е по важно да има USB, а не RDS буташ флашката и не те интересуват ни станции, ни ниво на сигнала, ни RDS :wink:
mobilis - специалист
pgt написа:
montoya написа:
+1 Затова на дълъг път май е по важно да има USB, а не RDS буташ флашката и не те интересуват ни станции, ни ниво на сигнала, ни RDS :wink:
Мога да се похваля с моето - KENWOOD BT нещо си. Не е CD, има само USB вход за флашка и най-важното за мен - Bluetooth. Сдвоил съм го с телефона и освен за разговори, от колоните на колата слушам напътствията на навигацията. Не знам нисък, среден клас ли е, но перфектно свири FLAC и mp3 от 16 гб микрофлашка. Продава се от един румънски е-магазин, но трябва да се дебне промоция - редовна цена 210 лв, аз го взех за 170 и безплатна доставка. Стъпалата са 2х50 RMS (реални ватове).

Пробвал съм едно китайско с БТ, 80 лв, свири отвратително, не слабо а дрънчи на тенеке. Който няма претенции към качество на свирене, вършат работа. Но рискът е да ти разбият колата, защото повечето китайски изглеждат като скъп плеър - голям дисплей и копчелъци. Моят е постен - черен панел и само една врътка.
torbalan - Дървен философ
Вчера пътувах Козлодуй-София и обратно...

Провокиран от тази тема пуснах Дарик. От една страна не ме дразни много, от друга се лови почти по целия път...

Верно е, че слушаш една станция, нооо...

1. Като отминеш предавателя почва да шуми и пука.
2. Когато си между два предавателя - прехвърля ту на единия, ту на другия.... А поне на дарик не са синхронизирани и има разминаване около секунда. Дразни :)

На връщане не издържах. :)

В чужбина не се усеща, като прехвърля от предавател на предавател, а и предполагам предавателите им или са по на гъсто или са по-мощтни.
pgt - специалист
torbalan написа:
Вчера пътувах Козлодуй-София и обратно...

Провокиран от тази тема пуснах Дарик. От една страна не ме дразни много, от друга се лови почти по целия път...

Верно е, че слушаш една станция, нооо...

1. Като отминеш предавателя почва да шуми и пука.
2. Когато си между два предавателя - прехвърля ту на единия, ту на другия.... А поне на дарик не са синхронизирани и има разминаване около секунда. Дразни :)

На връщане не издържах. :)
Е за това говорех, че е добре да имаш USB или AUX :supz:
DundyTheCroc - майстор
При мен пък прехвърлянето между предавателите не се усеща, но не иде реч за северозападнала България все пак. Иначе USB си е екстра, сега с оригиналната музика се върнах на дискове с МР3, а Bluetooth бачка идеално като хендсфри, ама не става да се пуска музика по него,, просто съм случил на по-стара версия на модула. Има много готини 2ДИН Андроид музики като за мен, ама 300 вечно зелени президента не ми се дават на този етап :-D
Chefo77 - майстор
Торби, не си у ред. Кой слуша Дарик? :vom:
torbalan - Дървен философ
Chefo77 написа:
Торби, не си у ред. Кой слуша Дарик? :vom:
Просто Дарик е единственото, което що-годе го има по трасето от Козлодуй до София... И мога да го изтърпя. От чалга радиата сигурно има някое, което е дори с по-добър сигнал от Дарик, но такова нещо не мога да си причиня...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Нисък клас Sony или Blaupunkt?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: