Всички имаме коли, нали ?
marian1 - майстор
Chefo77 написа:
Пичове, какви 240 ви гонят? Абе на 90% от МВР им е през кура какво става в тая държава, вие обвинявате онези 240 горе! Какво е виновен бат' Сали, че катаджията чопли семки, докато мотористи (например) минават покрай него със 120 при ограничение 60? Че минават на червено, докато той говори по телефона, понякога не-обърнат на другата страна? Че тъпачката с или без униформа 3 седмици не може да въведе комбинация от 15 букви и цифри, за да пусне за издирване един инструмент, щото "не И се вярвало, че това може да е сериен номер"?
Тези 240 горе са виновни, но не и за битовизмите. А нас ни засягат най-много точно те. Ич не ти е на дедовия, дали са откраднали 10 милиона, след като са ти разбили апартамента или откраднали колата.
Работещото го има. Няма кой да го работи. Да има желание да го работи.
Защо им е през хура? Как смяташ ти? Защото ти съдиш, ама пита ли някой защо? Дали не направиха нещата сложни и невъзможни, граничещи с невъзможното - и от там да се откажат!?!... Пример,мотоциклетите и бегачките - кой мери шум? Колко полицаи могат да спрат и да извършат проверка на място, поинтересувай се... черни стъкла - пак на мода, колко пъти показаха по тв - може само катаджия да извърши проверка.... ;) Поинтересувай се дали има глобен за това, или спрян от движение ха ха ... а можеш ли да си направиш труда да попиташ някой катаджия дали е осъществимо това, не дали го има написано, и ако не е, защо не е?
тези горе са виновни според мен, защото създадоха само недоносчета - и от там битовизма! Това е моето обвинение към тях - Защото ако бяха изработили нещо приложимо и работещо - пак повтарям - хората нямаше да са нервни! Защото това е работа на държавата, да ти създаде условия, човешки условия, и тогава да изисква от теб - а не да е безпомощна - както сега!
Хората са нервни, а те са нервни, защото в момента усещането, като цяло е, че гаднярите имат повече права, отколкото потърпевшия! Не се вижда наказание за този който дръзва да посмее да бърка в кацата ( това го приложи за всичко - нарушения на улицата, кражби от общото и т.н) и от там всичките нерви.... гледай по селата какъв отстрел на старците става, знаеш с по колко присъди и дела има хора навън. Дори се знае кой е ...ама не било баш така.... На камера им го показваш, обаче закона бил инакъв ... мама мия Щото квото насадиш, друг ти го бере... Е това ако не е послание и насърчаване на лошото, че каквото и да сториш, наказание няма да има, здраве му кажи!
Така че:
"Работещото го има. Няма кой да го работи. Да има желание да го работи"
НЕ! Твърдо не - няма го! има го написано, не е функционално и приложимо, и в разумни срокове!
Сетих се няколко абсурда, не претендирам за изчерпателност - малоумия... малоумия!?!?
Табелка че има радар :lol: - ама моля ви, не искам да ми харчите парите за това безумие. Ако искате да свършите работа, засичайте без да ме предупреждаваш, като ни глобят всички по няколко пъти, ще разберем, че явно или ще пълним хазната, или ще се съобразим с ограниченията. Дааа, ама не - сетих се че нещо казаха в новините, нещо куцало събирането на глобите ...ха ха Работещо!
Харчат ми парите от данъци и за друго безумие - антипаркинг колчета!??! Алооо нали имаш книжка - защо пречиш на този който иска да спонсорира държавата, с тия колчета бре? Я направи глобите да се взимат неизбежно - и ще донесеш пари - няма да харчиш и да спонсорираш фирмите на чичо си за колчета. И тротоарите ще са свободни и от коли и от колчета, дали ще има много мераклии?
Ами тия безумия със светофарите в София!?!? През 2,3 години нови, махнаха броячките - сега мигат - колко ли са измигали на някой? Нямаше пари за дупките - обаче има пари за гърбици от по 5 метра? После пък за преработка - не били по стандарт? А една гърбица има материал за сума ти дупки.... ма не. Или пък бул. Витоша - на всеки 2,3 години нови тротоари и плочки... алоооу, я вижте малките централни улички бреее, още са с плочки от тошово. Пиша това, защото винаги съм си мечтал да поканя Фандъкова - искало ми се е да я помоля да измине 2 часа пеш в София (центъра) по малките улички - ама без очи, като слепец!
Ся ново 10 - щяли да пишат по пешеходните пътеки- погледни наляво .... щото сигур некои е бил на екскурзия на запад видял е, и се е сетил че може да издоят още от всички пешеходни... ама моля ви се, вие в момента стимулирате неграмотността в училищата - не е сигурно дали ще могат да прочетат - а ние другите можем да пресечем и без да ни подсетите.
ААА още едно безумие - до скоро пешеходните пътеки бяха цветни, ние ги платихме, нали? Е сега щяли да ги премахнат - били хлъзгави... а беее чшш еййй, що ги поръчахте преди бре? Ся ще платим премахване и поставяне на нов модел...
забравили са нещо - да вземат да слагат червен асфалт в кръстовищата... ама нищо не се знае, може би предстои!
SEV - специалист
И моите 5 стинки по темата.
Аз също съм моторист от много години.Карам предимно пистови машини,моторист съм,не съм рокер(има разлика).Гледам в темата има два лагера,мотористи и мразещите ги.Чувствам се малко неловко,къде да застана?Има мотористи,да им счупиш главата е малко,но същите боклуци ги има и от другите.
Що за болен мозък трябва да си,за да мислиш съвсем умишлено да причиниш болка или смърт на някой който те ядосва или.....Спри го.кажи му и чак тогава ако не разбира шамари,съд и др.Защо съм толкова краен ли,ще разкажа няколко случая.
Карам и изпреварвам бус,същия и той решил да изпреварва,изблъсква ме с мотора в нивата със слънчоглед.Не успях да падна.Буса изобщо не спря.Идва пазача,записал номера на прашния прозорец на колата си,понечил да спре буса,но искали да го газят и не спрял.С номера от буса ги открих,за после няма да губя времето ви.Съжаляваха.
Друг случай,караме няколко мотора от Търговище за Търново,след прохода пред нас два камиона.Първия тръгва да изпреварва и задния камион кривва леко на ляво и дясно и рамаркето като метла,мини ако можеш.И така доста пъти.На едно широко място ги изпреварихме и по напред спряхме в едно крайпътно заведение от дясно.И хоп след малко двата камиона.Проверяваме на камерата същия камион.Пита единия от нас шофьора, що така прави.Отговора бе -евал съм ви мамата и изведнъж такава глава наби в една каска,още един път още два пъти,стана труден за познаване шофьора.Що пък толкова искаше да целува каската.
Друг случай,караме с най добрия ми приятел Сашо(бог да го прости) тръгваме от светофара и един заспал дядка,минаващ на червено отнесе моториста,силно ли е карал?
Има и други случаи,но вижте статистиката,колко от катастрофите с мотори стават с наместа на други МПС'та.
Много се дразня сульо и пульо,да заклеймяват всички мотористи.Както има женски полови органи от едните,така има и от другите.

Чудя се как този мотор е минал върху куче и е продължил с газ.Не подскочи ли,не залитна ли или кутрето е било някой пинчер.Аз също съм минавал върху улично куче,не го видях.Мотора влезе в резонанс и аз имах близка среща с асвалта :)
ktamen - специалист
marian1 написа:
240 на брой
Много добре си описал нещата, ама......
Целият проблем идва не от въпросната групичка, а от безмозъчните овце, дето ги избират.
Демокрация бате.
Chefo77 - майстор
Мариянски, как да ти кажа - законите почти не са ги пипали отпреди 25 години, пък разликата е огромна.
Ти какво, ще отречеш, че не им дреме ли? Или ще защитаваш, че "Системата така казва".
Като не им харесва, да си събират багажа - защо стоят на работа и смучат авансче - заплатка - авансче - заплатка?
marian1 - майстор
хах не знам защо... няма как да отговарям от чуждо име, аз!
Но не харесвам всички да се слагат под общ знаменател - няма как всички да са маскари - защото по тази логика - би ли посочил сфера, която не е оплюта?
Да не забравяме, че почти всеки има роднина, приятел или познат там, в управлението или нам си къде... т.е. всички сме замесени... всички сме маскари :lol:
Не съм съгласен, че не са пипани законите, едно време доста заслужили влизаха.... сега като гледам медиите, кой с колко е пуснат без визита там... явно са пипнати...но точно където е "нужно"
Chefo77 - майстор
Ами виж как са нещата - законите пак си действат, но си има хора, които умишлено пропускат да впишат нещо, да съберат надеждно информацията, да вземат предвид доказателствата ...
Как мислиш, дали човек, ударил дете на пешеходна пътека преди 30 години и преди месец, не го грози едно и също наказание? И дали ако ти (не дай, Боже) пиян направиш това, което направи Ставийски (да речем), ще се разминеш само с неговото наказание?
И, оооо, да - във всяка сфера има хора, които да бъдат оплюти.И във всяка сфера има хора, които работят здраво и такива, които са за да си вземат заплатката или да приключат обектчето и да си вземат паричките!
marian1 - майстор
ами мисля, че в повечето случаи се разминава - знам няколко случая... за които не е оказван натиск... пфу!

Умишлено, неумишлено... факт!
Остава в нас впечатление, че не работят. Толкоз! Край!
Обратното на това - ходили, неходили в странство - се разказват легенди за ( държава ) ..... как ако си хвърлиш хартийката, настъпиш маркировка, правиш се на хитрец - те коват! Е как така става това - чак далеч зад (държава) върви "реклама" на законите им а?

Тема "Как да процедирам с информация за опасен мотоциклетист." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: