• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg - майстор
съб сеп 14, 2024 10:58 pmhidrazin написа:
съб сеп 14, 2024 10:31 pmНиколче написа:
Неможе. Казаха минаш на поправителен в съшия сервиз който те е скъсал !
То не ти трябва да се занимаваш с мушенгии. Плюс че тези мошеници ще ти искат допълнителни кинти под масата (на ръка).
Иначе може, ама трябва да ти "изтече" срока за явяване на поправителен и тогава може на друго място.
И естествено след заплащане на още един преглед.
Успех!
И да се сетиш да пишеш как са се развили нещата...
:partyman:
Ти си много тъп. Не съм казал, че ще я прекарам по втория начин. Просто ще и оправя колата. Това е фси. Вашите майстори в шише и разходки до пловдив с уж хубав бензин може временно да и помогнат да мине прегледа, но проблема ще си остане и ще се влоши.
MamaMy - майстор
съб сеп 14, 2024 8:47 pmIndianec 2 написа:
Филма с руския кенеф го играя в момента, на етап стартер съм и не знам какво друго ще излезе...алтернатор ще пробвам да присадя от западен автомобил, че руските части не са особено читави май.
Даже идея нямаш колко си далече от истината. Алтернатор от жигула беше синоним на надежност и универсалност по соца. Има и едни безчеткови алтернатори слагани по земеделската техника. Това е вечно. Нямат счупване. С вградено електронно реле и зимен и летен режим на зареждане. Те дори се самовъзбуждат и нямат нужда от лампа за тази цел.
Виж за стартерите им нямам добро мнение.
По принцип съветската автомобилна техника беше доста опростена и майстори имаше на всяка крачка. Ако преправяш спирачките на Буханката ти препоръчвам да пригодиш дискове от нещо западно.

АвтоВаз обяви , че Нива е с нов дизайн. Главното е да не ги объркате
ESPACE - майстор
Няма как да ги объркаш, "новата" е със светодиодни дневни светлини. :) И бели мигачи :lol:
Indianec 2 - специалист
нед сеп 15, 2024 2:14 amMamaMy написа:
съб сеп 14, 2024 8:47 pmIndianec 2 написа:
Филма с руския кенеф го играя в момента, на етап стартер съм и не знам какво друго ще излезе...алтернатор ще пробвам да присадя от западен автомобил, че руските части не са особено читави май.
Даже идея нямаш колко си далече от истината. Алтернатор от жигула беше синоним на надежност и универсалност по соца. Има и едни безчеткови алтернатори слагани по земеделската техника. Това е вечно. Нямат счупване. С вградено електронно реле и зимен и летен режим на зареждане. Те дори се самовъзбуждат и нямат нужда от лампа за тази цел.
Виж за стартерите им нямам добро мнение.
По принцип съветската автомобилна техника беше доста опростена и майстори имаше на всяка крачка. Ако преправяш спирачките на Буханката ти препоръчвам да пригодиш дискове от нещо западно.

АвтоВаз обяви , че Нива е с нов дизайн. Главното е да не ги объркате
С грешно впечатление съм останал значи, явно ще го оставя, не мисля да слагам кой знае какви консуматори допълнително.
Спирачки мисля да сложа витарови, прочел съм доста специалнло за тях, но това ще стане зимата, щото ще трябва време и немалко пари да стане както трябва всичко по системата.
hidrazin - майстор
нед сеп 15, 2024 1:50 amivanovbg написа:
Ти си много тъп. Не съм казал, че ще я прекарам по втория начин. Просто ще и оправя колата.
Абе шматарок, МИСЛИ преди да пишеш и се изразявай точно и ясно.
Като си те знаем, поне 90% от прочелите поста са си помислили точно за втория начин. :-D
Викаш ще и оправиш колата? Как, с магнити на бензинопровода, магнити на изпускателната система или магнити навсякъде? :cool:
След ремонта при теб ще така и специално съм подбрал да има И магнит - на 7-ма секунда... :cool:

Какво е наложило създаването на това видео?
С какво ниво на маслото е отивала на СТО колицата на Николчето?
Турбо мотор, че и от по съвременните, на близо 200 000, от смяна до смяна!!!
Горкото гоуфче!!!
kr1100 - майстор
нед сеп 15, 2024 2:14 amMamaMy написа:
.... Алтернатор от жигула беше синоним на надежност и универсалност по соца.
И произведен не къде да е а край Сливен -България.
kr1100 - майстор
нед сеп 15, 2024 7:24 pmIndianec 2 написа:
Май това кенефче е с Волгови части
Имам кормилни накрайници от Лада нови - до седмицата отиват за рециклаж
MamaMy - майстор
Волга, Джипка, Уазка и още една камара земеделски машини. Универсални мотори с дребни разлики.
Дръж накрайниците за панти на тежки порти и гаражни врати. Стават за вечни времена. Виждал съм портални врати на едно поделение направени с такива с гресьорки. Гресират се като се разскърцат по един път в годината. Портала се отваря с хидравлика и на ден сигурно прави 1000 отваряния. Не съм чул до сега да са сменяни. Аз ги помня от 89' и скоро като ходих там си бяха все същите.
hidrazin - майстор
нед сеп 15, 2024 8:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Турбо мотор, че и от по съвременните, на близо 200 000, ...
Тези "по-съвременните" малолитражки по 1,2 кубика и подобни от които вадят по над 100 и доста над 100 коня са си откровени еднодневки.
Заради тъпото зелено им свалиха обема на моторите и ги ИЗПЪРЖИХА.
Специално за мотора на Николче-то - ресурс около 250 000 км. Тя сега е на 200 000.
Може и да докара до 300 000 ама кога тати ми купи колело.
По-скоро с нашите горива няма да докара и до 250 000.
Дано да бъркам ама... :? Абе гаджето ще купи друга.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Проблем при преминаване на ГТП :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: