Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
съб яну 24, 2026 8:13 pmiliya_i написа:
Когато е запалил и мерил първоначално, студеният двигател е бил на 1200 об/мин.
Когато е отишъл в сервиза, вече топлият двигател е бил на 800 об/мин.
Не при всички автомобили.
Прясно наблюдение от преди час с кола дето не е палена от няколко дена.
Външна температура +6 градуса.
Веднага след запалване обороти близо 900.
Докато изляза от гаража (10-15 секунди) и оборотите се кротнаха на 800 и така и си останаха.
:partyman:
hidrazin - майстор
пет яну 23, 2026 5:08 pmSvetoslavoff1 написа:
Води се необслужваем, но успях да откопчая горната плоскост, на която са и тапите за 6-те клетки. Двете крайни бяха с около 20мм по-ниско ниво на електролита от средните, които бяха на едно ниво. Ако някой е наясно на какво може да се дължи това, моля да сподели.
Елементарно - защото в двата края са вентилационните отвори.
Колкото и да е “необслужваем” тапите за кондензация на водните пари не са перфектни.
Демек част от парата в крайните клетки бяга навън от отдушниците. Колкото и да е малко.
Средните клетки нямат този проблем по ясни причини.
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря!
С акумулатори не бях се занимавал от много години, по-точно от времената, когато ток я имаше я нямаше. Правих тогава аварийно осветление в апартамента и с бая зор бях посъживил един бракуван тягов 120Ач. И още едно подобно аварийно при тъста пак с някакъв посъживен пътнил. Бях си направил импулсно зарядно, имах ареометър, електролит от познати. Да се смееш ли , да плачеш ли...
Отвор(че) прибл 3-4мм имаше само от едната страна, даже през него си помогнах да откопчая целия капак, От другата страна на огледалното място само беше очертан контур за отвор. Леко встрани от отвора в легло имаше бяло"хапче", предполагам за неутрализация на електролит, ако реши да прекипи от там.

Тема "избор на стартов акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: