• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Chefo77 - майстор
KingLin написа:
Chefo77 написа:
И с 40 може да влезеш в планинг, и със 180 може да не влезеш.
Чефо тва ако ми го покажеш ще ти дам да ми нарежеш книжката с флекса :-D Няма вариант със 180 да не сърфираш (танкове и тем подобни ги изключваме :lol: ). С 40 има шанс някакъв да се сурнеш по водата ама клони към 0.
Аз че не мога лично да ти го покажа - не мога, но най-малкото в нета има хиляди записи на състезания на мокро трасе. :wink:
DundyTheCroc - майстор
Повечето от нас сигурно си спомнят, че едно време нямаше летни и зимни гуми и колите нямаха никаква електроника за безопасност, а всичко зависеше от задкормилното устройство. В момента нещата са трагични, всеки с по-нова кола и нови зимни гуми си мисли, че за него не важат законите на физиката. Другата голяма заблуда е, че за 4х4 няма значение с какви галоши си и масово съм виждал скъпи джипове, обути в галоши. То 4х4 може и да тръгне, ама как стоят нещата при спиране и в завой? Истината при зимното шофиране е, че основната мярка за безопасност е да се използва онова нещо, което стои между ушите, а гумите и колата само му помагат :wink:
KingLin - майстор
Chefo77 написа:
Аз че не мога лично да ти го покажа - не мога, но най-малкото в нета има хиляди записи на състезания на мокро трасе. :wink:
Да де, ама аквапланинга се получава не на мокро трасе, а на локва или "рекичка" на пътя. На прав участък може и да не го усетиш, обаче в завой задължително и за секунда две ти се дига лайното обратно :-D Мога да ти кажа тука из нашия вилает къде винаги има условия за това в завой. Пътя за Албена през Кичево на завоите покрай Кантарджиево. Не те съветвам да караш с повече от 70, особено като се пускаш по надолнището. Аз там спирах да се кръстя в началото, когато още разучавах пътищата, защото нормално при сухо време се пускам с около 100. Добре че се случи на десен завой, че докато изляза от водата вече бях в другото платно. И усещането, като зацепят гумите, също е много стряскащо.
Chefo77 - майстор
Чакай сега, ако ще спорим, дали е възможно при 180 да НЕ влезеш в аквапланинг, или не, дай да не поставяме ограничения! Какво ще рече "Ама то на права, а не в завой". Е разбира се, че на права. И на асфалт, нали. И с лек автомобил, не с комбайн или автовлак :)
Казусът беше, че И с 40 може да влезеш (при определени условия), и със 180 може да не влезеш (пак при определени условия).
И кога се образува локва - при продължителна суша ли - разбира се, че при мокър път! Защо мислиш, че на трасетата няма възможности за рекичка или локва - не казвам само писта, а трасе :wink:
Аз така или иначе не обичам да карам на дъжд - виж, на сняг обожавам, но на дъжд - не. Камо ли да се правя на състезател. Еле в завои. :)
toolegittoquit - майстор
Не съм сложил зимните гуми, бате - няма пари за зимни гуми. :-D Тя зимата само 3 месеца. :wink:
Chefo77 - майстор
То пък и при вас една зима ... мани мани.
kr1100 - майстор
kuger написа:
..Ще споделя случка през зимата на Цигов Чарк. Аз, като неизвестен майстор на ските, успях да си счупя глезена при правене на "рало".
:irre: Цигов чарк и ски ??
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
То при вас има, нали? :-D Море = няма сняг. :-D
MIRO_073 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
То при вас има, нали? :-D Море = няма сняг. :-D
Да бе. Забравяш, че е на север от Стара планина. Имат имат зима и то много по-лоша отколкото в Бургас.
stan73 - майстор
Понякога при нас става отвратително с много сериозни заледявания.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: