ами то за тази работа ако ти е паднал акумулатора си има кабели за даване на ток вържи кабелите палиш и ги махаш!
Всички имаме коли, нали ?
vvventsi
- специалист
78 мнения в "Смяна на акумулатор при работещ мотор , може ли ?"
lov
- майстор
Тани а кой казва че след като вържеш кабелите веднага трябва да почваш да палиш. Независимо какъв е двигателя неговия акумулатор се оставя известно време да се позареди защото в първоначалния момент той дърпа много ток защото се опитва да изравни напреженията.
Така че процедурата винаги е следната. Колата от която ще се подава ток се остава с работещ двигател поне 5-10 мин. така че другия акумулатор да поеме малко енергия. Иначе другото си е игра на тото.
Така че процедурата винаги е следната. Колата от която ще се подава ток се остава с работещ двигател поне 5-10 мин. така че другия акумулатор да поеме малко енергия. Иначе другото си е игра на тото.
Тани
- модератор
Именно! И след втория опит по 15 мин. ти писва и просто сменяш акумулаторите
Лично аз практикувам друго с чужди автомобили - позареждам малко изтощения акумулатор с кабелите , пробвам да запаля и ако не стане сменям акумулаторите , паля , премествам автомобила на стръмно ( у наше село не е проблем
) , гася автомобила и слагам малко дозаредения акумулатор и пускам да паля по инерция. Понякога пали и на стартер - вече маслото се е постоплило и първоначалното развъртане не е толкова трудно!

Лично аз практикувам друго с чужди автомобили - позареждам малко изтощения акумулатор с кабелите , пробвам да запаля и ако не стане сменям акумулаторите , паля , премествам автомобила на стръмно ( у наше село не е проблем

lov
- майстор
На един акъл сме ама как да обясниш на човек който не иска да разбере. Че едни 5-10 минути изчакване ще ти спестят още няколко неуспешни опита. За съвсем заминали акумулатори няма да говорим но както викаш у наше село по-често ми се е случвало да помагам я на някой забравил плафони или радио включено или забравени фарове и т.н. А като спомена за масло преди години ми се наложи да подгрявам картера на една жигулка с пърлачката
щото беше към -30 и горката съвсем нямаше намерение да завърти камо ли да запали. А нямаше и други шантави че да минат от там и да ми подадат ток че да запаля. Баир на долу колкото щеш ама сняг дълбок и не мога да я помръдна от това място че да се включа в пътя. Но номера стана и си запали от раз като се отопли.
щото беше към -30 и горката съвсем нямаше намерение да завърти камо ли да запали. А нямаше и други шантави че да минат от там и да ми подадат ток че да запаля. Баир на долу колкото щеш ама сняг дълбок и не мога да я помръдна от това място че да се включа в пътя. Но номера стана и си запали от раз като се отопли.
ben84
- специалист
Голям проблем е пада на напрежение при дългите кабели. За това слагам "добрия" акумулатор до "падналя" който е монтиран на автомобила и с едни парчета кабел от по 20-тина сантиметра ги свързвам, викам на шофьора ПАЛИИИИ! И така... Правено е на дизелов автомобил на който едва щракаше шалтера на стартера, помощня акумулатор беше 47Аh
Не ми се вярваше много, ама запали
Не ми се вярваше много, ама запали

Тема "Смяна на акумулатор при работещ мотор , може ли ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература