• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Всички имаме коли, нали ?
pipilica - майстор
Как така даваш на некъв компютър да ти пипа спирачките.
bigdragon - майстор
nikolovvd написа:
.... колата има и "Спирачен асистент" каквото и да значи това, но помага. Компютъра се опитва да разбере може би, какво се опитвам да правя и управлява спирачките. Предполагам прави разлика между постепенно увеличаване на усилието върху педала и внезапно натискане. :roll:
Точно това е.
Отчита се колко рязко е натиснат педала на спирачките и при определени условия увеличава спирачното усилие върху колелата, разбира се до сработване на ABS.
При мен дори се включват и аварийните светлини при голямо отрицателно ускорение.
alsted - майстор
thinkpad написа:
Моите зимни са някакви Sava.
Словенски (по лиценз съответно :wink: ). Колко време ги търкаляш? Някакви конкретни впечатления, че съм се спрял точно на тях? Да се включи и друг ако има каквито и да е впечатления.
VLADO66 - майстор
От евтините зимни гуми имам много добри впечатления от Дебица Фриго 2
stiv1961 - майстор
VLADO66 написа:
От евтините зимни гуми имам много добри впечатления от Дебица Фриго 2
+1, в момента съм с такива. Дебица Навигатор също, но изчезнаха от пазара май :shock:
Pinto - специалист
alsted написа:
thinkpad написа:
Моите зимни са някакви Sava.
Словенски (по лиценз съответно :wink: ). Колко време ги търкаляш? Някакви конкретни впечатления, че съм се спрял точно на тях? Да се включи и друг ако има каквито и да е впечатления.
Преди месец си купих такива 175/70/13. Произведени са в Полша с ДОТ 3113. Пробвах ги на сухо, мокро и малко на сняг. Не съм усетил никакъв проблем, но все пак ги карам от скоро. Мисля, че си струват парите и вършат работа. Другите от високите класове дето струват 1.5-2 пъти повече сигурно са по-добри, но не всеки има финансова възможност.
alsted - майстор
Благодаря, Pinto! Вече поръчах чифт. Ще пиша отзиви ако някой някога се интересува, но общо взето в мрежата са положителни.

ПП: Тук бях сложил банер на avto-gumi.bg. Оказаха се невероятно некоректни! Новичка фирмичка са, не знам затова ли, но са абсолютно нехайни! Изобщо не ми доставиха гумите. Консултанти е само някаква жена, която не си спазва особено и работното време. Едва в последствие забелязах, че изобщо не са обявили регистрацията си, седалище ... само един телефон и мейл - пълна анонимност!!!
Последна промяна от alsted на ср дек 04, 2013 10:28 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Нещо са и много дълги краката на тази мома,а и какви грайфери има-а-а-а- :cool:
thinkpad - майстор
alsted написа:
Словенски (по лиценз съответно. Колко време ги търкаляш? Някакви конкретни впечатления, че съм се спрял точно на тях? Да се включи и друг ако има каквито и да е впечатления.
Ми Sava-та ги търкалям около 2месеца. Лично аз си смених гумите, докато беше още по-топло, за да избегна опашките по гумаджийниците. Изглеждат читави, но не съм ги тествал поне 2 сезона и в сериозни зимни условия все още, за да ти дам действителни впечатления. По-читави от Барум и Дебилица ги водят уж.
pipilica написа:
Как така даваш на некъв компютър да ти пипа спирачките.
На компа да нямаш вяра. Имало е инциденти в Япония, където поради проблеми с компютъра на автомобили, същите при натискане на спирачките не спират. Един така се е забил в друг автомобил, който иска може да проучи.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Тема "зимни гуми M+S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: