• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
Andri01 - майстор
Този ,който споменавам още върви. Аз знам за 2 основни ремонта правени...в Германия до към 95-та година.
Карам много стар дизел вече 10 години. Никога не съм имал проблем със замръзнала нафта. Как мислите, дали е възможно да се дължи на мощен магнетизтор за горивото, монтиран още в началото. Тогава го монтирах уж за икономии, но даже не съм го и засичал и го забравих. Сега, покрай тази тема се сетих за него.
kuger - майстор
Foxhound написа:
Карам много стар дизел вече 10 години. Никога не съм имал проблем със замръзнала нафта. Как мислите, дали е възможно да се дължи на мощен магнетизтор за горивото, монтиран още в началото. Тогава го монтирах уж за икономии, но даже не съм го и засичал и го забравих. Сега, покрай тази тема се сетих за него.
Да! Той поляризира на тежки компоненти+вода и чиста нафта, като първите връща в резервоара. Освен това вдига енергийното ниво на субстанцията /загрява я/.
Глупости!
Стиви - специалист
Junak написа:
fox_vt написа:
...Стар дизел има само един кабел за стартера и всичко работи,при бензина не е така даже и с най първите модели...
И едно кабелче за клапана в помпата, че иначе няма палене и гасене :)
На някои двигатели гасенето става с вакум :wink: Ако са топли и не им трябва подгряване, може да ги караш и без акумулатор, като палиш на бутане :lol:
Направи - напреднал
profesionalist_wood написа:
Какво толкова се чудите? Посто колите са стари и нямат компресия. Е, не може кола на 20 години да работи перфектно та...
А качеството на горивото ? :prayer:
ZMeyGorianin - майстор
Айде изплюй камъчето, каква добавка трябва да сложим :x Той мода чака зад ъгъла да гъкнеш и да ти приложи хватка от джудото :проба: Иначе си предупреден от него де...
kozl - майстор
Foxhound написа:
Колко пък е стар или може би "Супер стар" :-D :?
Моето дизел пежо е произведено втората половина на 1983 г. Толкова старо.
По времето на навлизащите дизелови леки коли в нашенско повечето бяха без подгрев на горивото и имаше много закъсали в студа. Не става въпрос за вода в горивото. Водата може да замръзне и да запуши пътя на горивото, както при дизелите така и при бензиновите автомобили. По-скоро за нафта, която лятото не създава проблеми, но зимата запушва филтъра и така горивото не стига в помпата, а двигателя гасне. Някои познати, колеги , смелчаци махаха филтъра и газ. Аз не посмях да карам без филтър. Винаги си осигурявах резервен в колата и налагало ми се е да го сменям на път в студа. И така докато се уредих с подгревател на горивото и от тогава сменям филтър на 10 000 км, а за закъсване в студа на пътя забравих.
А и веднъж се "уредих" да заредя дизела с гориво във водата, която ми наляха. Много неприятно. Двигателя заработи като, че е в ковачницата под големия чук на майстора. Наложи се да изтеглям колата с въже и да свалям и източвам резервоара. Интересно бе съдържанието. Според мен в горивото имаше добавка, която пречеше на водата да се утаява и я държеше като емулсия в нафтата. Гадно - дадох нафтата за отопление.
И нещо за добавките в нафтата - да ама друг път.........................
fox_vt - майстор
Junak написа:
fox_vt написа:
...Стар дизел има само един кабел за стартера и всичко работи,при бензина не е така даже и с най първите модели...
И едно кабелче за клапана в помпата, че иначе няма палене и гасене :)
Говорим за наистина стар дизел дето се гаси с тел вързана за ГНП :-D
DundyTheCroc - майстор
В случай на ядрена война искам баш един от тези дизели, дето се гасят с ръчка.
Миналата седмица една колежка изрева със скапана нафта, дори не стигаше гориво до филтъра, който сменихме предварително. Нафта от мъжа и, който кара автобус :)
kuger - майстор
DundyTheCroc написа:
В случай на ядрена война искам баш един от тези дизели, дето се гасят с ръчка.:)
Кой ще го кара :? , някой скелет?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Замръзнала нафта,какво да правим ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: