• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
nikolovvd написа:
...Не може смартфон с 20 МР камера да струва 1200-1500 лв., а една 4К камера да е 1000! :shock: ...
Може, що да не може? На един телефон и 50 МР да му сложат пак ще снима като кочина (поне за сега е така и едва ли скоро ще се промени).
Мегапикселите не са всичко! Вземи някой по нов SAMSUNG (фотоапарат). Всичките са един дол - фани единия че прасни другия.
Пък ти за талафонче ми говориш. Аз на моите за през работно време (служебно) съм им забранил да снимат с талафончета.
Имат си разни лумии, НТС-та и подобни с "много" пиксели. Пълен та...шак.
Снима се със служебен дърт фотоапарат - накакво си FUJIFILM 6,3 MP.
Ми и дума не може да става за сравнение.
:partyman:
nikolovvd - майстор
Аз заради това се загледах на пазара в един фотоапарат "Олимпос" с 12 МР за 15 лв. за дъщерята, която е на 10 (мисля че я видя миналата година), та ако го затрие или счупи да не ме е яд, че таблета е камара пари да го тътри насам-натам.
DundyTheCroc - майстор
Както е казал Хидрата мегапикселите са само маркетингов трик. Много по-важни са размера на матрицата и най-вече оптиката. Ясно е, че от лещи с размер на лещено зърно не може да се очаква много. Все пак трябва да призная, че има телефони, които се справят сравнително добре, за пример на жената Mi-то прави чудесни снимки да си ги гледаш после на компа.
nikolovvd - майстор
Когато говорим за снимка 7 МР би трябвало да се разбира 7 МР или близка до тази стойност.
От години ползвам една "Практика" която е с 7.2 МР сензор и въпреки че в менюто има възможност да се избере снимката да бъде 8 МР, си го държа на 7. Освен оптиката е важен е автофокуса, нещо което при регистраторите отсъства или го има частично чрез избора на дистанцията на която трябва да фокусира - близка или средна.
DundyTheCroc - майстор
С интерполация снимката може да стане колкото си искаш мегапиксела. Китайските телефони с 5 мегапиксела сензор вадяд 13 мегапиксела снимки, едни хубави, свят да ти се завие. По-читавите регистратори ползват "излишните" мегапиксели на сензора за цифрова стабилизация. Хубавите апарати имат оптична стабилизация.
nikolovvd - майстор
Много търговски трикове има в тези изделия. Затова го разбирам колегата, който искаше да отиде на място в магазина и там да тества регистратора по неговата методика.
kozl - майстор
Какво може да се разбере за този регистратор по кутията и ТТ данни :?
Прикачен файл:
Car Camcorder Mod 828 001.jpg
Прикачен файл:
Car Camcorder Mod 828_Page_2.jpg
kolcho - специалист
nikolovvd написа:
Много търговски трикове има в тези изделия. Затова го разбирам колегата, който искаше да отиде на място в магазина и там да тества регистратора по неговата методика.
Абе, хора, нетът е бъкан с видео от регистратори! Какви технически данни, какви тестове в магазин по нечия методика са ви подгонили!
Гледаш, сравняваш и избираш, това е начинът и никакъв друг - каченото в нета е напълно достатъчно за да се оцени дали един видеорегистратор удовлетворява претенциите ни, или не!
nikolovvd - майстор
И как ще разбереш модала на регистратора като само на марковите има изписан модела във видеото.
Само човек, който е имал 2-3 регистратора може да разбере разликата.
Има клипове с качество на картината като от първите цветни руски телевизори внесени преди 25 години.
Някой направо размазват картината, като че ли обектива не е на фокус.
kolcho - специалист
nikolovvd написа:
И как ще разбереш модала на регистратора като само на марковите има изписан модела във видеото.
Само човек, който е имал 2-3 регистратора може да разбере разликата.
Дори за много от "кучите" марки има качено тестово видео, надлежно описано в заглавието на клипа, за да е ясно. Това е направо национален спорт в рунета, тъй като руснаците също си падат по евтинийки и понеже записите от ВР се признават за валидно доказателство от руския съд там почти няма автомобил без тази полезна джаджа. Достатъчно е да се видят картинките от няколко модела ВР за да може човек с нормално зрение да си състави мнение стават или не стават.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Видиорегистратор, плюсове и минуси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: