Kirilpm написа:Ти мислиш ли че нещо от което тече масло от всяка една уплътнителна повърхност.Маслени пари от картерната вентилация. Нищо друго. Проблемът го закърпих, взех сепаратор на маслените пари, ще сменям тръбите. Всьо. Преди да пишеш едно към гьотере мисли. Капка масло не е имало от мотора на земята. И не харчи масло. Да, скоро ще си взимам зимни гуми на водещите колела. Толкова. За отзад имам стари зимни галоши за доизносване.
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit
- майстор
1478 мнения в "Сложихте ли вече Зимните гуми ??"
stan73
- майстор
Към Дъмби: Не съм карал с Континентал, но съм карал с Гудиър, Мишлен, Тойо, Пирелли, Дебица, Ханкуук, Файърстоун, Клебер, Ласса, Гиславед, някакви руски (не лоши между другото) и български Вида Контакт (ей това бяха наистина отвратителни чуканчета, "Контакт" явно беше за заблуда на врага, така добре се пързаляха, че почти само за това ги ползвах на Москвичът (на задният мост (поне ставаха за забавление...)) преди да го продам). Едва ли Гудиър, Мишлен и Тойо (както и няколко от другите гореизброени марки) са по-лоши от Континентал. Клебер с нищо не са по-лоши от гореизброените 3 марки в челните позиции (а да се има също предвид, че са Мишлен за Германия). Накратко - най-добре да "млъкнеш" вече, че съвсем заля с простотиите си форума !
inspo
- майстор
+1 за клебера. Имам 4 летни от тях и мога да кажа , че са много добри гуми. Предполагам, че и зимните им са на същото ниво.
Летните ми са 13-ки , а зимните гуми съм ги сложил на 14-ки с възможно най-големия балон.
Дебица фриго 2 175/70/14. Астрата с тях е като багерче, никакъв сняг не я плаши
Летните ми са 13-ки , а зимните гуми съм ги сложил на 14-ки с възможно най-големия балон.

Kirilpm
- специалист
toolegittoquit написа:Дъмби,именно там е проблема че всичката ти работа е такава,кърпена.И вместо да седнеш и да се замислиш как да изкараш някой лев и да не живееш в мизерия,ти мислиш как да направиш някоя комбинация,да икономисаш,да се изтарикатиш,самото ти мислене е сбъркано.Kirilpm написа:Ти мислиш ли че нещо от което тече масло от всяка една уплътнителна повърхност.Маслени пари от картерната вентилация. Нищо друго. Проблемът го закърпих, взех сепаратор на маслените пари, ще сменям тръбите. Всьо. Преди да пишеш едно към гьотере мисли. Капка масло не е имало от мотора на земята. И не харчи масло. Да, скоро ще си взимам зимни гуми на водещите колела. Толкова. За отзад имам стари зимни галоши за доизносване.
toolegittoquit
- майстор
stan73 написа:а да се има също предвид, че са Мишлен за ГерманияНо отгоре им не пише Мишелин. Едва ли от Мишелин са толкова тъпи да произвеждат евтини Клебер с качеството на Мишелин, ама с много по-ниска цена. Защото трябва да си много тъп и невероятно прост да си правиш сам на себе си конкуренция и да си подбиваш цените. Сигурно има причина Клебер 185/60/14 да са 80лв, а Мишелин 185/60/14 да са 125лв, a Континентал да са към 120лв. Егати и тъпаците са от Мишелин, да правят Мишелин, да му лепят името Клебер и да го продават с 40лв по-евтино. Ей така се праи бизнесО.

Kirilpm написа: Дъмби,именно там е проблема че всичката ти работа е такава,кърпена.И вместо да седнеш и да се замислиш как да изкараш някой лев и да не живееш в мизерия,ти мислиш как да направиш някоя комбинация,да икономисаш,да се изтарикатиш,самото ти мислене е сбъркано.Понеже грешно разбираш "кърпено" и грам си нямаш и понятие от естеството на работата ми, бързаш да раздаваш компетентни мнения по всички въпроси. Колкото пъти повече работиш не винаги е равно на толкова пъти повече пари. А и това ми го казва човек, който ми обяснява че събота и неделя го мързи да работи, защото си имал по-важна работа.

И да ти го обясня какво означава "закърпено" - това не означава да зашием поредната кръпка с бод тропоска на грубият елек от аба. Означава, че съм имал проблем, който съм решил. А именно - смених маркуче към въздухопровода и сепаратор. Както и уплътних друг маркуч, защото то така се намират маркучи под път и над път читави. Явно много ти се харесва да правиш опити да ме храниш, но не ти се получава.
stan73
- майстор
inspo написа:+1 за клебера. Имам 4 летни от тях и мога да кажа , че са много добри гуми. Предполагам, че и зимните им са на същото ниво.Ами зимните Клебер си се справят много добре със сравнително ниска кола с предно по ужасни пътища в зимни условия. Тук път на практика почти няма (скоро има голяма вероятност това да се промени обаче

Също и моите впечатления за Дебица са много добри (а те освен това са си на Гудиър (друга мноого читава според мен фирма)).
toolegittoquit
- майстор
stan73 написа: Ами зимните Клебер си се справят много добре със сравнително ниска кола с предно по ужасни пътища в зимни условия... а снегорин в квартала никога не е идвалИзхвърляш се. Има такъв сняг, където ще се заринеш с колата и с никакви гуми не можеш да излезеш от него. А ако е за снега в квартала, преди карах гуми втора ръка на по 5-6 години и пак съм карал. А гумите ги имаме за каране, не да се "грижа" и да им треперя. Не е ти да робуваш на колата, а тя да ти служи.

п.п То ако беше само с гуми, хората нямаше да продават вериги.

stan73
- майстор
Аз си се грижа за инструментите, колата и другата ми техника. Колкото ти имаш едно нещо - толкова и то има теб. Вършат ми работа. А вериги естествено, че имам. Зимата и те отиват в багажника при другите дежурни неща...
П.П. Много ясно, че има такива пътни ситуации през които няма как да мина. (но пък и за това имам глава на раменете...)
П.П. Много ясно, че има такива пътни ситуации през които няма как да мина. (но пък и за това имам глава на раменете...)
Последна промяна от stan73 на ср окт 28, 2015 8:52 pm, променено общо 1 път.
MIRO_073
- майстор
toolegittoquit написа:Но отгоре им не пише Мишелин. Едва ли от Мишелин са толкова тъпи да произвеждат евтини Клебер с качеството на Мишелин, ама с много по-ниска цена. Защото трябва да си много тъп и невероятно прост да си правиш сам на себе си конкуренция и да си подбиваш цените. Сигурно има причина Клебер 185/60/14 да са 80лв, а Мишелин 185/60/14 да са 125лв, a Континентал да са към 120лв. Егати и тъпаците са от Мишелин, да правят Мишелин, да му лепят името Клебер и да го продават с 40лв по-евтино. Ей така се праи бизнесО.Ooooooooo![]()

KingLin
- майстор
toolegittoquit написа: Маслени пари от картерната вентилация.Да аз картер нямам и масло също не сипвам за това ми е чист двигателя

toolegittoquit написа: Защото трябва да си много тъп и невероятно прост да си правиш сам на себе си конкуренция и да си подбиваш цените.Кефиш. Сбъркал си професията явно. В икономиеския във Варна ти е призванието. Даже книга може да напишеш. И всички да черпим от безкрайния ти интелект. Божество направо

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература