hidrazin написа: Ми вземи да хвърлиш тъпия ThinkPad в най-близкия контейнер. Изчислявал бил...ECU-то ли да хвърля в контейнера? Чета данните от него на лаптопа с диагностичният софтуер. А те се ширеха, за това сега духат горещата супа. Аз предпочитам да карам на газ. Да няма притеснение после, че някой ще те люби.
Абе не е за старт бе! ДИЗЕЛ СЪС СТАРТ НЯМА. Спри с тези простотии - ДИЗЕЛЪТ НЯМА ДОБЪР СТАРТ. Ако тръгнем двамата с теб, ти ще ми вземеш старта, аз може да те настигна и задмина, но старта посмъртно не мога да го взема! Точно заради по-късия диапазон и заради по-късите предавки. По-нагоре, при 3-4-5 скорост, когато на теб ти стане по-трудно да вдигаш бързо обороти, си мой, но на първа нямам никакъв шанс.
Един пример за ситуацията в движение, макар да е в мой ущърб. Карах предишния си Ровър - 1.4 пълна инжекция, 16 клапана, 103 коня, в прекрасно състояние. Отиваме на вилата с жената и едното хлапе, нашите са там, но се сърдят и тръгват да се връщат. Аз тръгвам да ги гоня. От Осеново до Варна НЕ МОГА ДА НАСТИГНА Корсата. Корсата е 1.5 турбодизел с кулър на Исузу, 67 пикливи коня. Разбираш ли, че Корсата, която е на 2/3 от моята мощност, която се движи добре между 2500 и няма 4000 оборота, аз не мога да я настигна с автомобил, който върви повече и от твоя! Не че съм калпав шофьор, то и геврекчия може да натиска газта до дупка, ама на - факт.
Ти виждаш ли някъде да сменям скорост? Между 1500 и 4500 оборота колата ускорява - от 50 до 160. По баира нагоре. Някои му викат еластичност и точно тя ми осигурява достатъчно добро ускорение БЕЗ да сменям предавки.