• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

gogo7777 - майстор
Аз ша му пратя олово за баланс, ама то мойто едно кръгличко, дългичко и отпред като пресечен конус
Тинки риба не лови сигурен съм.......една въдица струва колкото Форда и Вентото взети заедно.
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Убавото и ефтиното е класика.......от както свят светува. :wink:
Не ме разбра. Това, че някой търгаш продава Дебица на цената на Континентал си е само него проблем. Няма да дам 1 торба пари за Дебица с надценка, ако за същите пари ще взема по-хубава гума Континентал е по-малко алчен търговец.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Айдее, почна и гумаджиите.....
Влизаш в 2-3 примерни гумаджийници и гледаш гумите. Дебица, Бриджстон, Сирус. Клебер и Фулда ако има - топ класа. :-D Няма избор просто.
Абе Тюрлюгювеч, ти да не би да приравняваш Бриджстоун с Дебица или пък с тези другите, които даже не знам как се казват, а за теб са Сирус?
И какво искаш - специално за оня с Вентото да заредят в кварталната гумаджийница цялата гама, която могат да доставят ли? Че иди в Диана или в Примекс, там има всичко. Ама то и ти влизаш само да питаш де ...
ZEDYCUS - майстор
Да посети Медина и в Бургас я има. Втори път за две години взимам гумите от там и ми направи впечатение нещо. Затягат джантите леко с гайковерта и след това дозатягат с динамометричен ключ. :supz: Досега в Пловдив никъде където съм ходел за монтаж на гуми са процедирали така.

Чефо в кварталните гумаджийници основно се продават втора употреба, то затова не може да си намери свястни гуми Тинки. :-D
Chefo77 - майстор
Моят гумаджия (не моя, а този, на когото съм доверил "гумената" част на колите) има налични най-популярните размери на няколко марки, но можеш да поръчаш почти всичко и за почти веднага. Докато свалят гумите и новите са дошли. Но за сметка на това от него не можеш да закупиш гума втора употреба, защото такива просто ... няма.
И, между другото, поне 20 години в бранша, машини за стотици хиляди лева и ... как да вземе 2 лева за сваляне-смяна-баланс-качване? 'Щото - нали - какво му е, малко работа с крик и ключ, малко с щанга, малко въздух - колко да струва? :wink:
Иначе и в квартала си имаме гумаджии - склада им е пълен само с втора употреба, и то на сериозни цени - 40-50-60 лева ...
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
gogo7777 написа:
Убавото и ефтиното е класика.......от както свят светува. :wink:
Не ме разбра. Това, че някой търгаш продава Дебица на цената на Континентал си е само него проблем. Няма да дам 1 торба пари за Дебица с надценка, ако за същите пари ще взема по-хубава гума Континентал е по-малко алчен търговец.
Значи освен честен сервиз,няма и честен продавач на гуми,делят се на алчни и по-малко алчни.Както са казали хората сиромах човек,жив дявол.Винаги се мъчат да го излъжат и ощетят.И накрая ще обиколи всички складове за гуми втора ръка и ще си вземе най-евтиния континентал с дот от първото тримесечие на 87ма година :lol:
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
На който както му харесва. Предпочитам да дам едни пари за по-хубава гума, отколкото да дам същите пари за по-калпава гума. Балансът и слагането струват 5-6лв на гума. Акумулатора така си го купих. Като ми обявяваха цени по 150-170лв за ментета по 72Ah, купих си някакъв средна хубост от Интернет за 120лв. Е, монтажа пак беше от мен. :-D
:wallbash: :wallbash: :censored: :censored:
gogo7777 - майстор
Тинки, мани го дот-а, глей цената и да не ти пробутат две леви гуми вместо две предни.
kuger - майстор
Хитър е той, седи и пише та се къса, през това време зимата току се е изсулила. Проблема "зимни гуми" автоматично отпада за цели 12 месеца :-D
Докато пише, кой ли го храни?
gogo7777 - майстор
Не знам. :? Той пари за ядене дава ли... :)
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: