• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
ArturDent написа:
Chefo77 написа:
По принцип в сервизите за смяна на масло имат и по-евтинки масла и смяната е безплатна, ако вземеш от тях.
Безплатно ама друг път.
Я се опитай да си вземеш отработеното масло.
Само кажи къде да ти го изпратя :)
Иначе маслото им го изкупуват, чувал съм, че имат някакъв минимум, който трябва да предават на месец, иначе някакви глоби.
А други пък си го горят в печката.
Но самата смяна е безплатна. Добре де - в цената :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
Chefo77 написа:
Само кажи къде да ти го изпратя :)
Да имаш налични 10-тина .... тона. Даже транспорт ще ти пратя. Даже и някой лев мога да то дам да се почерпиш.

Голяма част от "новите" масла се правят от отработено масло, много по-евтино е.
Малко прецеждане, малко белилна пръст, малко присадки и хоп чисто ново масло.
То е като при производството на стъкло - много по-евтино е да се произвежда стъкло от старо стъкло...
Chefo77 - майстор
За 10 тона ще трябва да изчакаш ... към 700 години. Ще ти запиша заявката :)
Сериозно - вероятно си прав, но никога не съм имал проблем да си взема старото масло. А ако го изкупуват, ще е на смешна цена :(
майсторе - напреднал
Отработеното масло си е отработено.Сменям го с ново и не ме интересува.
Pinto - специалист
Здравейте. Имам нужда от съвет. Трябва да сменям маслото на Опел Астра. За сега вариантите са два:
1. Масло GM 10W40 от фирмен магазина Опел в запечатани бутилки х 1 л или туба от 5 л
2. YACCO VX500 10W40 наливно от магазин, където твърдят, че ги зареждат директно от вносителя
До сега не съм слагал GM тъй като из опелските форуми има доста противоречиви мнениея за него. С YACCO VX500 10W40 карам 3 смени от оторизиран представител на вносителя. Ползвам туби х 2 литра, но цената скочи на 16 лв/литър и мисля, че за стара кола не е оправдано.
ArturDent - Почти Безобиден
Вземай си GM, не е скъпо. Всички гаранционни опели са с такова.
root666 - специалист
Точно за маслото на GM 10W40 противоречиви мнения няма - много добро масло на много добра цена.
Pinto - специалист
Благодаря ти. Почти бях решил, но ми трябваше малко подкрепа. Якото не е лошо масло, но по 16 лв/л в туба или пък по 13.50 лв/л от варем ми се струва малко прекалено. Те зарибиха доста хора с реклама и сравнително добро качество и сега центрят с цените. Добре, че има алтернативи.
Pinto - специалист
ArturDent написа:
Вземай си GM, не е скъпо. Всички гаранционни опели са с такова.
Оказва се, че има внос на масло GM от Германия, Турция и Гърция. Например няма масло внос от Германия в туба от 4 литра, а масово се продават такива по магазините. Предполагам, че от тук идват противоречивите мнения за това масло. То май и по цените на които се предлага може да се разбере.
Krelion - специалист
ArturDent написа:
Уф на мене от това ми се доплаква. При мене трябва да се сменят със всяка смяна на маслото на двигателя и маслото в скоростната кутия (добре, че е долу горе евтино), масло в раздатъчната кутия и предния и задния диференциал.
Абе към 15 литра - все едно карам камион.
За какъв автомобил става въпрос,ако не е тайна?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20

Тема "Маслата- кое, какво, как да изберем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: