• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
Тани - модератор
Глава петнадесета.
СПИРАНЕ, ПРЕСТОЙ, ПАРКИРАНЕ
Чл. 95. (1) При спиране скоростта на движение на пътното превозно средство се
намалява плавно. Рязкото спиране се забранява, освен ако това е необходимо за избягване на
пътнотранспортно произшествие.
С две думи и двамата ще сте еднакво виновни и ще отнесете по един акт! Не знам с гражданската отговорност как ще стане!
Стефко - специалист
:lol: Кой, и как ще докаже, че съм спрял рязко? Нямам спирачен път. Аз въобще не съм намалявал скоростта, карах си нормално с позволената скорост. Ама оня отзад много бързо ме приближи/видях го в последния момент/, и нямаше как да избягам, за да не ме удари. Нямам вина :?

ПП. Моля да не се отклоняваме от заглавието на темата.
torbalan - Дървен философ
То по твоята логика мога да те гръмна и да метна пищова в колата ти...

"Ми той сам се гръмна... Де да го знам що..."

Ти тези, дето карат зад теб за малоумни ли ги имаш? Еле па ако случиш на джигити, дето верно имат пищов, може и да те гръмнат много преди да е дошла кола на КАТ да пише акт...

Между другото - за "оня случай" (преди години, когато карахме зад теб в колоната) - точно това направи...
Намали скоростта до ненужно бавна и принуди тези зад теб да те заобикалят на място, където по принцип не е разрешено изпреварването...
bulhomes2 - майстор
Тани написа:
...С две думи и двамата ще сте еднакво виновни и ще отнесете по един акт! Не знам с гражданската отговорност как ще стане!
Точно така. Наскоро на една позната така и на двете им писаха актове. Гражданската май на половина щяла да им се плаща.
Стефко - специалист
Може и така да се окаже.
Последна промяна от Стефко на пон юли 16, 2012 11:42 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
Това, че имаш книжка не значи, че познаваш ЗДВП и ти постоянно го демонстрираш...

А това, че аз нямам, не означава че съм неграмотен и не мога да чета... Закона е написан на хартия, а не на асфалта...
VLADO66 - майстор
Направих си труда да проследя казуса и се оказа че няма автофорум където не е коментиран и е стигнато до единодушно мнение.Законите не могат да опишат всички частни случаи и за това всеки който има глава на раменете и разум трябва да реагира адекватно на създадените ситуации.
mumar - специалист
Момчета, щом започнахте да се отклонявате от въпроса към непозволени действия на пътното платно
- удранье :lol: задньем, значи е време да се тУри ред у кочината!!!
Като видна софийска блондинка зад волана [-o< ви гледах и четох в недоумение 4 страници...
Видях, че освен мен и други не са съвсем наясно по отношение на правилата, което до някъде ми носи успокоение!
За мен думички като паркиране и предимство са напълно непонятни!
Имам опит с такова кръстовище и житейски погледнато- тези, които са за направо си минават, другите да си се оправят...
Много форуми са задавали този въпрос и доста страници са изписани по него, странно ми се видя, че катаджия не е взел отношение!
Дето се вика аз съм лесна- минавам според настроението си, нуждите си и скоростта си, а другите да му мислят кой от коя страна е...
Но се оказа, че ако сега учите листовките или пък сте ги позабравили, правилният отговор всеки може да го тества:
http://www.svetofar.com/index.php?actio ... =2&page=18 -това го разбрах!
http://www.svetofar.com/index.php?actio ... gAnswers=0
http://www.svetofar.com/index.php?actio ... =0&page=11 -ако обаче синия иска да завие, кво праим!?
http://www.svetofar.com/index.php?actio ... gAnswers=2 - аналогичен случай у наше село...
Желая ви безаварийно и безалкохолно кормуване! :thumbs:
miliad - майстор
В тоя ред на мисли и спорове ето ви още една задачка:
На нерегулирано кръгово кръстовище кой е с предимство:дясно стоящия или този в кръговото?
Последна промяна от miliad на пон юли 16, 2012 6:16 pm, променено общо 1 път.
ebahti - майстор
miliad написа:
В тоя ред на мисли и спорове ето ви още една задачка:
На нерегулирано кръгово кръстовище кой е с предимство:дясностоящия или този в кръговото?
Тоя у кръговото
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Задачка - закачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: