• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
Ами аз досега в колата каквото ми се е налагало и не съм можел да закарам поялник, съм го правил на спайки + здраво изолирбанд. Хайде смейте ми се.
Усуканият многожичен проводник се развива при опън и не подсигурява достатъчно контактно усилие.
Може, изобщо не споря. Просто не съм имал проблемна свръзка, никога. А на поне 4 коли съм правил окабеляването за музиката. Освен останалите кабеляци. Е, има и друго - никога не съм опъвал кабелите, за да ги свържа, винаги трябва да има аванс :wink:

ЕДИТ:
stiv1961 написа:
От мен акъл- режеш, усукваш( не знам спайка ли, какво му викат), изолираш с ПВЦ лента и накрая целия сноп пак с лентата( 3М). Нека аз съм глупака сега :-D
Ей-така на :)
Последна промяна от Chefo77 на нед яну 11, 2015 12:25 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Представи си ....
Хората много отдавна са измислили фотоапарата. Сега пък е още лесен за използване.
Още повече че ти имаш зор и проблеми. Не аз и не ми се иска нищо да си представям в момента. Освен възглавница и ученичка. :lol:
:partyman:
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
KR, твоето реше ние го приложих. Свързах и запоих прекъснатите. Обаче се оказа, че самата букса не прави добра връзка и при бутване работи, после пак спира.
А да ти е идвало на акъла, че има контактни спрейове за тази цел, е,ах ти кошника, 20 години не е имало проблем с буксите и като попадна в ръчичките ти почнаха проблемите :-D
gogo7777 - майстор
Ами щом наставките ще са другаде, а не в маншона, то всички предложени варианти са удачни освен кабелните обувки.
Junak - майстор
thinkpad написа:
Още повече - Помолих за нещо по-лесно, по-възможност не много по-скъпо и по-разумно откъм време. Тишина. Ами искам да стане по-лесно, отколкото искам да го реализирам аз, ако може. За това и поставих темата тук.
ТОЕСТ темата не я създадох да търся някой да ми трие сол на главата, а как да направя още по-мързеливо дадено нещо - с по-малко усилия и повече пиене на кафе. А пък то само кусури се търсят...
thinkpad, ако правех "още по-мързеливо дадено нещо" щеше да ме е срам. Особено пък да давам акъл за това - "с по-малко усилия и повече пиене на кафе" опитай в bg-mamma.com. Успех.
kr1100 - майстор
thinkpad написа:
kr1100 написа:
.АЗ го правих : Обаче се оказа, че самата букса не прави добра връзка и при бутване работи, после пак спира. Омръзна ми да се занимавам и имам намерение да изрежа буксата и да я сменя с директна връзка. Не знам Форд да са правили инсталацията на VW.
Не си закопчал буксата добре .Освен завъртане има наъиск и навътре за се закопчае жлеба. Нещо не си догледал. Да трудно се закопчава след завъртане.

Гого - писай късат се на около 2см след буксата и тов маншона.
По добро е решението при Еспейс. Но Тинки реве на умряло за мижав проблем
В същност вси1чките му теми са такива. Еднов време имаше Сеат и пак орева форума.
Ама нали много хвали Форд е на страда от Фордовски решения.Всичко по оборудване на купето е дадено да се проектира от Форд.
thinkpad - майстор
Много моля някой да даде за заден десен прозорец проводниците. Тръгнах с презумцията, че еднакви проводници няма и свързвах внимателно по цветове. Имам няколко проводника, два от които с еднакви цветове. Имам също така проводници, чиито цветове от вратата и от буксата не съвпадат. Не знам как е разположението на изводите. Когато пуснах да пробвам, стъклото се свали и не иска да се вдигне. Не намирам в интернет.
Не ми вършат работа схемите в нета, защото не се дават правилно цветовете. Не ми съвпадат цветовете. Тези, които бяха еднозначни ги свързах. Да не се окаже, че и те просто не са така.
Имам сив, кафяво-син и 2 броя зелено-черен откъм вратата Обаче от другата страна има обаче само 1 зелено черен, един черен, жълто-сив и черно-сив. Единият от зелено черните идва от конектора на централното. Останалите са вързани по цветове и съвпадат по цветове.
ESPACE - майстор
:lol: Иди на ел.техник да ти ги върже. Умрях от смях.
Junak - майстор
Ехх, ако имаше един мултицет - чудеса можеше да сътвори :) Но само с поялник не става. Дано не е 100W :-D
thinkpad - майстор
ESPACE написа:
Иди на ел.техник да ти ги върже. Умрях от смях.
Бахти и смешното. Аз ще се опитам да го търся по схема, ти ако искаш продължавай да се смееш. За трепане съм, че не погледнах по-внимателно.
Junak написа:
Ехх, ако имаше един мултицет - чудеса можеше да сътвори
Имам. Да не мислиш обаче, че до този момент знаех какво трябва да има на всеки проводник? Уж в инсталациите по колите нямало еднакви проводници.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: