• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
А в законя ко пише за всесезоня :?

Едно време само гуми Баба Вида - всесезонни и доста балонни :-D
Ако е маркирана с трите върха и снежинка, сертифицирана е като годна за ползване при зимни условия, минава за зимна.
Караш, стига да си удовлетворен от поведението им.
Иначе фръгяш и следващите.
zz_stefanov - майстор
Има и друг момент при преминаването към всесезонни: кога да се откачим от хорото зимни/летни.
На мен летните ми могат да изкарат още един сезон, но зимните ми бяха много стари. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет ное 14, 2024 9:04 amzz_stefanov написа:
Има и друг момент при преминаването към всесезонни: кога да се откачим от хорото зимни/летни.
На мен летните ми могат да изкарат още един сезон, но зимните ми бяха много стари. :)

*аах тънките сметчици! Носете си новите гуми, бре хора
hidrazin - майстор
чет ное 14, 2024 8:20 amkozl написа:
А в законя ко пише за всесезоня :?
Нищо. За законя няма всесезонни гуми а само зимни и летни.
Гледайки само грайфера и шарката на всесезонна гума едва ли ще я отличиш от зимна гума.
Освен това всички всесезонни гуми са маркирани със символа "три върха и снежинка".
Е, поне тези които съм виждал, ама каква ще е тя всесезонна гума ако не е маркирана че може да си използва при зимни условия? :-D

Прикачен файл:
Всесезонна гума.png

:partyman:
Chefo77 - майстор
чет ное 14, 2024 7:27 amТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 14, 2024 7:08 amzz_stefanov написа:
Up да не останем назад, но се замислям при толкова теми за зимните, дали да не пусна още една за всесезонните ;)
Какво пречи? Нека има!
Онзи ден няколко специалиста рекоха пред камерите, дето такова нещо не съществувало.
Хората обаче все повече си ги карат.
То това се говори от време оно. И в началото бяха прави. Само че в последните години тестовете показват съвсем различни факти. Да, факти, не чесане на езици. Истината е, че за автомобил, който се шофира малко, неекстремно и основно в града, са си много удачен избор. Пък и нали има снегопочистване, идеята не е да тръгнеш да катериш върховете през гората зиме...
zz_stefanov - майстор
"Символът три планински върха със снежинка означава, че гумата е тествана при употреба в тежки снежни условия в съответствие с тестовите процедури на ETRTO (The European Tyre and Rim Technical Organisation) и е одобрена и сертифицирана за използване през зимата."
Цитата не казвам от къде е защото е от сайт на продавач. Знака се появява след кошмарни задръствания по пътищата из Алпите.
Всесезонните също са накичени с този знак.

Както по горе споменаха има еволюция при всесезонните. Повечето от тях не могат да бъдат различени от зимните.
Възприемам ги като зимни с опция за ползване и през лятото. Предполагам по бързо износване, което ще се компенсира от по рядкото ходене при гумаджия.
hidrazin - майстор
Добро утро...
Ако тенденцията с климата се запази, мое пък да минем и само на летни. :-D
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Всесезонни гуми ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: