• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Аз наскоро си купих кола, и обиколих няколко области и около 1500 километра за няколко дни да я намеря.
Радвам се за теб. Знам къде се намират. Не знам с какво си обиколил няколко области, с обществен транспорт ще ти трябват няколко седмици за това. Въобще не обичам да бия път напразно. Още по-малко обичам да се мотая и да губя дни в път. И ако го направя, няма да е за да си купя гробница за 890лв(по договаряне), която 100% е прогнила, ама просто не се вижда на снимките. А после главоболията по пререгистрация и чакане на регистрационни табели и минаване на канал. Чист мазохизъм. И най-вече поради факта, че ако реша да пътувам с някоя кола на 1500км разходка, трябва да съм сигурен, че няма да ме остави. И няма как да отида някъде, да купя друга кола и да прибера тая, с която съм отишъл. Нещо "Скъпа, клонирах децата" е за друга тема, не за авто раздела.
Последна промяна от toolegittoquit на нед яну 24, 2016 11:13 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Търсенето на кола наистина е сложно нещо предвид факта, че тук повечето са взети от моргите. Стискайте палци следващата седмица да не си го нахеднря и аз :-D
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Не знам с какво си обиколил няколко области, с обществен транспорт ще ти трябват няколко седмици за това.
Ако толкова държиш да знаеш, ще ти кажа, с пасат 5 дизел, около 180 коня..... мнооо върви :supz: :finga:
toolegittoquit - майстор
DundyTheCroc написа:
Търсенето на кола наистина е сложно нещо предвид факта, че тук повечето са взети от моргите.
Така е. И тук 1000% си прав. Тук станахме рай за измамници, самозванци и тарикати в България.
stoianov_n написа:
Ако толкова държиш да знаеш..
Ама грам не ме интересува. Аз те питам ти как тръгна с една кола, а на връщане шофира 2? Не, не ми отговаряй. :x
Kirilpm - специалист
ZMeyGorianin написа:
Kirilpm написа:
При все че имат прекрасни,неубиваеми и безбожно прости бензинови мотори,които в това купе са и доволно динамични,никога не бих си взел тоя мъртъв и лаком дизел.За мен това е най-неудачния двигател за тая кола.Като се постопли времето с любезното съдействие на някоя морга може да се насади бензинов мотор
Ами не е точно така - имал съм я 5 години тази кола със същия двигател. Всичко опира до техническо състояние, което пък зависи от подръжката! Един път само ми се наложи да поливам горивната помпа и дюзите с гореща вода за да запали, но бях с лятна нафта на -18 градуса студ!
Аз не казвам,че не пали зимата,просто сравнен с другите двигатели от гамата куца,маломощен е за кубатурата си,не е от най-икономичните,два ангренажни ремъка,едната модификация е с доста калпави помпи,сравнително скъпи консумативи.А от друга страна бензиновите мотори са с долен вал,прекрасна запалителна система за времето си,доста опростена и надеждна,икономични са и неколкократно си надживяват купетата.
А колкото до тинки,който предполагам и за 150 лева ще се ожени,не знам как ще се почуства като разбере че технотеста с всичките бумаги излиза горе долу колкото се е бръкнал за форда(но е обществена тайна,че сумати коли карат без да са минали технотест).В момента с това че щели да го набедят за краден двигател на форд фиеста ме срази,той двигателя на фиестата струва по-малко от труда за монтаж демонтаж.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Ако толкова държиш да знаеш..
Ама грам не ме интересува. Аз те питам ти как тръгна с една кола, а на връщане шофира 2? Не, не ми отговаряй. :x
Ем как, магьосник сам. :finga:
Пич, ти наистина нямаш никакъв опит с коли.Даже не си купувал кола извън вашто село..
Транзитите ги взех за половин час, и за около 1 минах в КАТ.
А забравих, и мазохист съм.... :finga:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Транзитите ги взех за половин час, и за около 1 минах в КАТ.:
А аз съм чакал 6 часа и половина в КАТ, на пек слънце, само за да мина канал, без да сменям номера. Явно защото не си плащам на когото трябва, да ме пробута напред. А после се чудим защо така въри и се въди корупцията.
Не, нямам опит с купуване на коли извън областта. И не ме интересува. Защото нямам друг шофьор да хвана да се движи с мен, та да ми върне колата, с която съм отишъл. Това не е вариант за мен. А за хора с очевидно много свободно време. Другият вариант е платформа. Която ще ми излезе има няма колкото вентото, което предлагаш, ако реша да си купя кола от София, например.
Kirilpm - специалист
http://www.cars.bg/c1440245
Спазари го на 3 цифрена сума и дерзай,ако не друго пали до -50,а разхода в пари ще е същия като на форда.
Спокойно можеш веднъж запалиш ли форда да пътуваш с него пък навръщане да го дадеш в места морга,няма големи разлики в цените на желязото.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...
Мерси. Ето за това спрях да пиша в тази тема. И пак спирам. До тук. И да уточня защо - защото се говори всичко друго, освен по темата.
Kirilpm - специалист
http://www.cars.bg/c1377868
Тази има и манивела и път няма да биеш особено много.Щом форда ти е скъп за обслужване друго не ми идва на акъла.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: