• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
bigdragon написа:
Сега ще видим кой ще ти се вържи на акъла и ще започне да ти обяснява колко си ....
табличен :roll:
Junak написа:
Аз ви дадох данни за разход на 1,9 DI-D, периодът е достатъчно голям, за да се избегнат грешки.
И аз имам подобна таблица от Пежо 305 АТМ дизел без клмат. Без деление градско/селско/магистралско.
От 19.11.98 г до 30.8.2014. съм водил таблицата и средния разход е 6,9/100 км. Извънградско до 110 км/час, магистралско до 120 по равно или нанадолно :lol: , а разхода към 5/100. Градското от 8/5 до 14 според зависи условията и годината. Последното е в във връзка с увеличаващия се автопарки и градски трафик.
Сега с Партнера 1,6 HDI още нямам таблица, но на магистралското мина 10/100 :shock:
stivemaster - майстор
Ей ,тази вечер сте по добре бе ,авно уцелихте пиенето или пък салатата, така че наздраве :drinkers: Някои дори стигнаха и до неминуемото прозрение, че файдата от така заложения спор е никаква.

А цялата идея на форума колеги (както и тая тема) ,ако не бяхме българи обаче, е да си помагаме във мисията невъзможна ,кой с каквото може, дали с теория или практика няма значение.
Измамите с горивата си вървят, по една проста причина - основните пострадали, са заети да се карат и са убедени, че няма смисъл да се обаждат изобщо.

Ей сега се прибирам с колата и виждам за пореден път, разликата между бензин 95 и газ - на газ върви по добре.Време е да я засека.
DundyTheCroc - майстор
Чефо, твоя дизел 2.0 105 коня на Роувър и е, понеже в семейството имаме и една дърта Хонда с този двигател :)
Chefo77 - майстор
DundyTheCroc написа:
Чефо, твоя дизел 2.0 105 коня на Роувър и е, понеже в семейството имаме и една дърта Хонда с този двигател :)
Същия.
Ба дърта дърта - не трябва да е завършила средното още :-D
toolegittoquit - майстор
bigdragon написа:
Сега ще видим кой ще ти се вържи на акъла и ще започне да ти обяснява колко си ....
Гледам разходи около 7-8литра. Гледам на едни бензинови GolfIII разхода в един сайт, където хора си публикуват разходите ей така, за статистиката. И гледам на Golf III 2.0 пак разхода около 7.6 литра, ама бензин. :)
п.п Айде, понеже има и доста разходи по 6-6.5 литра, да приемем че дизела на Junak е по-пестелив. Но както и да го смятам 6х2.1 е повече от дори 10х0.89
Kirilpm - специалист
Какви разходи по 6/100 бе :lol: :-D ти като лъжеш поне сам вярваш ли си?Ако искаш да направим експеримент сипвам в твоето венто 2.0 115кс точно 6л,като преди това е изгорило всичко докато огасне и с този бензин минаваме 100км,ако ги мине ти го плащам бензина в десеторен размер,ако не ги мине,пред мен даваш вентото на вторични и спираш да лъжеш хората публично :lol:
А до колегата Чефо,моля го много да внимава,защото и той ще влезе в списъка за посещаване и силова смяна на убежденията :lol: :-D аз вече си мълча.
DundyTheCroc - майстор
Чефо, как да не е дърта, 96-и набор е, почва висше :)
Сещам се едно време като я взехме бях впечатлен, предишната беше Форд 1.8 печка 60 коня, а това ми се стори самолет. Железен двигател, ама разните му маркучи и кабели са проблемни. Почиствал ли си всмукателните колектори и затапи ли EGR?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
bigdragon написа:
Гледам разходи около 7-8литра. Гледам на едни бензинови GolfIII разхода в един сайт, където хора си публикуват разходите ей така, за статистиката. И гледам на Golf III 2.0 пак разхода около 7.6 литра, ама бензин. :)
п.п Айде, понеже има и доста разходи по 6-6.5 литра, да приемем че дизела на Junak е по-пестелив. Но както и да го смятам 6х2.1 е повече от дори 10х0.89
Моята кола пък гори 5 на 100 бензин.На газ 6 най-много.Оня ден със 10 лева газ минах 150 километра и остана..... :finga:
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
bigdragon написа:
Тинки, някой по-горе беше споменал, че всяка кола гори малко и върви много докато не се наложи да те закара донякъде :wink: 7,6 на 2.0 може, но извън града. В града под 10 - абсолютно невъзможно. Нали гледаш каталозите, колко му дават там? :wink:
Ровър-а само една зима ми е давал чисто градско около 8, с една нафта от една "тарикатска" бензиностанция (нали, 'щото нафтата е по-евтина там, ще зареждаме на сметка). Иначе над 7 - много рядко. И то зимата. В града нормално си гори между 6.5 и 7, но не карам икономично - за пробата веднъж съм го свалял на 6.2 - нямам нерви за това. Извън града - между 5 и 6, но с 90 рядко карам (не е повод за гордост). В това влиза и магистрално каране с далеч от 2000 оборота. Смисъла да лъжа е никакъв, който има желание - доказваме. Само че капачка - капачка, до дъно никога не се точи резервоар.
Но пък Темпрата си хапва 8 в града като стой та гледай. Навън е към 7, но да седна да си скубя косите - смисъл няма. Колкото - толкова.

Дънди, колекторите не съм ги пипал; EGR-а опитах да го затапя (ако ти трябват гарнитури, мога да ти дам, клингиритови), но започна да забива муцуната, та го отпуших. Явно си работи все още. С маркучите съм имал проблеми само с този на турбото - цъфна на баира за Слънчево, както си изпреварвах кротко един камион ... със 180 :lol: С кабелите - една прецакана букса, навряна в куче задно отверстие, който проблем хвърли в тъч половината дизелджии в града. Едно кабелче, по което трябва да връща информацията от проверката на главното реле - и компа "не намира" релето, съответно палене няма. Имам уникален майстор по електрониката "под ръка", той откри проблема.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Тинки, някой по-горе беше споменал, че всяка кола гори малко и върви много докато не се наложи да те закара донякъде :wink: 7,6 на 2.0 може, но извън града. В града под 10 - абсолютно невъзможно. Нали гледаш каталозите, колко му дават там?
По каталог 7.2 му е комбинираното. Не е зле. Реален разход около 7.8 комбинирано. Доволен съм.
stoianov_n написа:
Моята кола пък гори 5 на 100 бензин.На газ 6 най-много.Оня ден със 10 лева газ минах 150 километра и остана.....
Да, да! Да не е 600 кубиково Деу случайно? Карано с 40км/ч?
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: