• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Gadnyara - специалист
Съпротивлението на гумите няма общо с разхода по инерция - потвърждавам. Двигателят не извършва работа да ускорява колата при свободна (съотв. N при автомат) позиция.
Другаде търсете, примерно различни ел. консуматори в употреба. Или състояние на въздушен филтър, околна t*C.

По темата.
Зимата предпочитам да намаля малко скоростта и да повиша комфорта. Затова съм си подбрал най-малките възможни джанти (при мен 15") и съм ги обул с разпространен размер гуми (195/65R15). 17" ще почиват на стелажа.
Ще ги разменя 30' след като усетя, че летните 17" не ме държат добре или прогнозата е снежна.
шоп - майстор
Gadnyara, сега като се замисля си 100% прав.
когато съм записал параметрите се караше без фарове. Сега е със. От там идва разликата и наистина няма нищо общо с гумите. Малко се ядосвам на себе си, че не съм записал разход на директна предавка с определена скорост, но както и да е . Това са си мои замервяня , не е лаборатория:-))) Остава ми само усещането, че няма инерция.
DundyTheCroc - майстор
Шопе, моментният разход зависи от толкова много неща, че няма много смисъл да го записваш. На какво налягане са ти гумите?
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
шоп написа:
с китайските - 1.1л
Дали ще се движиш по инерция, освободил от скорост или ще стоиш на място, разлика няма голяма. Няма и причина да имаш по-висок разход, когато двигателят не ти върти тия пусти гуми. Не че с тия гуми разхода би трябвало да ти е проблем. :partyman:
То хубаво човек да не се заяжда с теб,ама ти сам си го правиш,на няколко пъти ти казаха да не правиш сметка на останалите потребители във форума както за разхода така и за джантите.Сега ти като си с венто,всички трябва да караме с ръждиви 14ки от моргата и гуми втора ръка.
А колкото до завишения разход на празен ход,не е зле да мине една диагностика,доста неща могат да объркат този разход в една съвременна кола.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
А колкото до завишения разход на празен ход,не е зле да мине една диагностика,доста неща могат да объркат този разход в една съвременна кола.
Например ламбда сонда, проблем с филтрите, термостатчо дори. :drinkers: И все пак отклонения са нормални. Виж, исках да си слагам MFA, преди да разбера каква е играчка, да мога да го гледам именно разхода без да закачам диагностиката. Ама то разхода и следва да варира в някакви граници в зависимост на това какво сипеш и околните условия.
п.п Сметка правя до толкова, че съм си направил сметката каква кола да карам, за да ми излиза относително евтино. Няма как да караш самолет или танк и да се оплакваш, че гори много. Някак не върви. Както и Ферари с газово. На който му гори много, по-икономична и не толкова вървежна кола е варианта. :)
Последна промяна от toolegittoquit на нед ное 01, 2015 8:00 pm, променено общо 2 пъти.
Kirilpm - специалист
Ами щом колегата я кара,а не му седи пред блока явно си е направил сметката че може да и сипва гориво,не е нужно и ти да му я правиш,да не би да си някои нереализирал се счетоводител? :lol:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Ами щом колегата я кара,а не му седи пред блока явно си е направил сметката..
Ми щом си е направил сметката, може да прибави и 0.1 литър към нея. :-D Шегата на страна, друго ми прави впечатление..
шоп написа:
2.6 предни2.8 задни
Не е ли малко множко това налягане? :?
п.п Много енергоемките коли не ги харесвам чак толкова много, пристрастията ми по-горе са поради факта, че колкото по-голям двигателя, повече мърси.
MIRO_073 - майстор
Не е. Помисли защо не е равно на твоите и моите 2,1-2,2 At. Ама пак трябва да ти казваме.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
шоп написа:
с китайските - 1.1л
Дали ще се движиш по инерция, освободил от скорост или ще стоиш на място, разлика няма голяма. Няма и причина да имаш по-висок разход, когато двигателят не ти върти тия пусти гуми. Не че с тия гуми разхода би трябвало да ти е проблем. :partyman:
:? На моята кола, ако пусна по инерция държи 1000 оборота, ако спра пада на 700.На място са пак 700.
Това дали е от някакъв проблем, "МАЙСТОРЕ"?
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: