• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

kozl - майстор
И аз съм се срещал с такива коли. Ако са карбураторни си е така. Обаче за инжекциона, управляван от ЕКУ е поради софтуера. Също така на тойотата (бензин) при включване на климатик пак се вдигаха оборотите преди да тръгне компресора.
Според мен е нарочно инсталирана превантивна функция, освен ако празния ход на двигателя не се контролира по обороти, а по разход на гориво.
Пък и сега, при новите коли не се приема за нормално такъв режим на движение. Поне тези коли, които съм ползвал спират горивото при инерция на скорост и отпуснат пед@л на газта. То още и при карбураторните двигатели имаше такива разработки.
Последна промяна от kozl на ср ное 04, 2015 7:50 am, променено общо 1 път.
MIRO_073 - майстор
KingLin написа:
stoianov_n написа:
:? На моята кола, ако пусна по инерция държи 1000 оборота, ако спра пада на 700.На място са пак 700.
Това дали е от някакъв проблем, "МАЙСТОРЕ"?
Кажи що е така, че орела ми и той е така, а хюндая не.
Защото компютъра компенсира въздушния напор от инерцията и повишава оборотите за да не угасне двигателя. Лятото с климатик е същото.
kozl - майстор
Да отбележа, че в момента ползвам два комънрейл дизела и при тях няма повишаване на оборотите за климатик и при инерция.
На тойотата обаче съм забелязвал при натоварване на ел.инсталацията при загрял двиганел да падат оборотите на празен ход.
MIRO_073 - майстор
Да. При дизелите не е така. Там няма разлика в оборотите и при студен и топъл двигател.
kuger - майстор
И при дизела го има това. При Рено, и предкамерния и комънрейла са така.
stoianov_n - специалист
Абе, Тинки като се "включи" ще ви ги обясни работите, кое къде и как.... :-D
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
На моята кола, ако пусна по инерция държи 1000 оборота, ако спра пада на 700.На място са пак 700.
На празен ход и в движение, докато не е на скорост, моята стои на едни и същи обороти. :-D
Човека,вече го е обяснил,ти защо не внимаваш.Ако беше избрал правилната кола сега и твоите обороти щяха да са бетон :-D :lol: :-D
stoianov_n - специалист
Kirilpm написа:
Човека,вече го е обяснил,ти защо не внимаваш.Ако беше избрал правилната кола сега и твоите обороти щяха да са бетон :-D :lol: :-D
Да де, ама аз питах моя проблем къде е? :-D
Kirilpm - специалист
Аз не виждам проблем,освен ако не те прибарат някои еколози в движение :lol:
stoianov_n - специалист
Kirilpm написа:
Аз не виждам проблем,освен ако не те прибарат някои еколози в движение :lol:
Ааа, не могат да ме барнат, имам катализатор....работещ... :wink: ..могат да ме хванат за...някъде другаде... :lol: :lol:

Иначе проблеми с колата нямям, желязна е, ама според Тинки.... :-D
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: