• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Напук на Тинки, колата ми гори малко/и има газ/, данъка е смешен, обслужването е супер смешно, а джантите и гумите са малки.Частите ми са евтини, а труда без пари.
Хем малък данък, хем газово, хем върви, нали? :-D Пък нека трудът е без пари. Все ще опреш до нещо, където ще даваш пари. И ще видиш тогава, ако ти се падне някой като мен, как ще те издейства без да се усетиш по принципа "ден година храни". :-D Хич не ми дреме за колата ти.
Може да се насереш от яд,но има съвременни малолитражки,които вървят много повече от твоя дъргел,дори когато всичко му е наред,а в твойто сътояние на полуразпад въобще без коментар.И на всичкото отгоре разхода им е на 1/2 от реалния разход на вентото.А една кола,когато работиш в сервиз,взимаш частите на добри цени и си я обслужваш сам излиза доста евтина,та можеш да си позволиш и по-нова и по-висок клас кола.За това най-добре хвани се в някой сервиз,щом толкова много пари се правят,ще те взема да миеш части и ще караш хубава кола,предлагам водоструйка за твое улеснение.Щял да опре до някой като тебе,аз ако опра до такъв майстор съвсем отговорно заявявам,че ще си дам колата на скрап.Да ми боядисаш калника с водни боички ли?Ти между другото не спомена с кое се занимаваш професионално по колите,бушони ли сменяш или изграждаш нови инсталации по-добре от завода?
Поздрав https://www.youtube.com/watch?v=bRXFx6clSow :partyman:
stoianov_n - специалист
Kirilpm написа:
...Щял да опре до някой като тебе,аз ако опра до такъв майстор съвсем отговорно заявявам,че ще си дам колата на скрап.Да ми боядисаш калника с водни боички ли?
:lol: :lol: :prayer: :prayer:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...
И като си обслужваш колата, има милион други работи, които не можеш да обслужиш сам. :-D Пък малолитражки, които вървят повече от моята...Малолитражки не чак толкова малолитражки, но има. Но пак имат коне и не са с малкият данък. ;)
Kirilpm - специалист
Като не мога да направя нещо сам,ще потърся колега.А не мога да разбера при теб от какъв зор ще попадна?А малолитражките били с голям данък?Ами твоя дъргел с какъв данък е бе пич?Да не ти направиха промоция от съжаление?Ако за теб 1.4 е голяма кубатура за огромна разлика във вървенето в полза на сещаш се кой двигател.Та не се опитвай да ми обясняваш колко добър избор е откъм вървене,поне като си се хвърлил на големия данък да беше взел ABF,понеже в момента плащаш голям данък,за нещо,което върви по зле от кола под границата за данъка,а същевремнно гори като зил.Реално погледнато си взел най-слабия от големите двигатели за този модел,но за сметка на това се набутваш с разход и данък като за много по-добър двигател.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
...
И като си обслужваш колата, има милион други работи, които не можеш да обслужиш сам. :-D Пък малолитражки, които вървят повече от моята...Малолитражки не чак толкова малолитражки, но има. Но пак имат коне и не са с малкият данък. ;)
Посочи поне 5-6 от тези милион други работи.
За твоя информация, другата ми кола е 1.6 101 коня с данък 30 лева. :roll:
Знам няколко коли с 1.4 двигател с данък около 15 лева, които да се посереш не можеш да ги стигнеш, камо ли да ги минеш. :-D :lol:
kozl - майстор
Битието определя съзнанието.
Изкарах седмица зяпане в Дубай. Там за зимни гуми не спорят, щото нямат зима. За данъци не спорят, защото нямат такива. Малолитражки тук там се движат, защото са свикнали да им е широко на душата. Дизел и газ не признават за гориво, защото бензина им евтин. Масово карат японски коли, защото ги купуват по-игодно от европейските.
Но мизерия и там има. На масовия фон от нови коли срещат се и дърти щайги омотани с ластици да се не разпаднат по пътя :lol:
За пример литър бензин около 70 ст. Билет за 7 спирки с метрото 3 лева. Еднодневна карта за цялата държавна градска транспортна система 11 лв. С такси така и не разбрах колко на км, но първоначалната такса е 6,5 лв. и покрива някакво разстояние, след това брояча добавя.
Тук още с кацането мя забърса хремата, а сега трябва да помисля ще купувам ли и вериги да има за зимата. Аз с опит от предните коли след 2000 г. почити вериги не съм ползвал, защото не се е налагало. Само веднъж в участъка Симитли към Разлог слагах и то защото пътните полицаи ме накараха.
Kirilpm - специалист
Според зависи дали пътуваш през проходите и други стръмни пътища.По равното може и без вериги,ако снега е толкова напреднеш през него и да закъсаш с веригите,трябва да те вадят на пролет.Аз нося едни в багажника за успокоение,не е зле ако купиш да претренираш слагането им,най добре на самата кола,не на свалена гума,много ядове ще ти спести през зимата.
КИМИ - специалист
Aз карам с летни гуми, като имам и вериги в багажника, ако закъсам някъде.
При дебелия сняг и студ, който не е повече от 2 пъти по 1 седмица, не карам колата.
Johny - майстор
И правиш по 100км на месец, нали? И аз карам с летни гуми/през лятото :)/ .
Преди няколко години на 13 октомври имаше сняг на Петрохан. От тридесетина закъсали коли минахме само 3-4 - бяхме със зимни гуми.
toolegittoquit - майстор
Johny написа:
Преди няколко години на 13 октомври имаше сняг на Петрохан.
Не всички катерим Петрохан. В момента у наше село можеш да се разхождаш през ценя по ризка.
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: