• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
niki_sap - специалист
gattaka - Единственото, коеот искам да кажа е, че и там не е лесно. В никакъв случай не е по-лесно отколкото тук, особено когато не си на 25 и единствените ти харчове са по наема, колата и още по-големия телевизор. Че хората се оправят - верно е, че сигурно успяват да живеят по-добре - също сигурно е верно, но не на малка цена. И въобще не говоря за цената на оствените родители и приятели в БГ, а за допълнителното време и часове и години работа. За чстен бизнес не мога да говоря - нямам опит. Имам опит в гадна работа за общаци и работа като служител на ниско ниво с бяла якичка. И в двата случая съм работил по поне 2 пъти повече като часове и като натоварване, отколкото подобни работи в БГ, но не съм получавал като абсолютна стойност 2 пъти повече. С две думи има нещо верно, че ако всички българи работеха в БГ както в чужбина щчхме да сме на съвсем различно положение.
А всичко тръгна от цените на колите и услугите "там" и тук :) Естествено, че европейците като цяло могат да си позволят поне малко по-добър живот от нас, малко по-нови и по-скъпи коли, но не им е по-лесно, може би дори напротив :)
torbalan - Дървен философ
това е ползата от по-високия стандарт....

и тук и там почти целите ни заплати отиват за наем, топло, храна, кола и дрешки...

само че ако от 1000 лева заплата ти останат на края на месеца 100 е едно
а ако от 3000 евро ти останат 300 е съвсем друго...

въпреки, че процентите и в двата случая са 10 :)
gattaka - специалист
Съгласен съм и с двамата! :)
shotik - майстор
"Днес разказвах на японците за камионите "паяци" в България...Знаете ли, че в Япония за да си купиш кола задължително трябва да имаш и място за паркиране около дома си? Ако не си плащаш за паркинг до блока - не ти дават да имаш кола."

Tова е написала дъщеря ми във Фейсбук,а вие си помислете дали скоро няма да бъде предприета тази мярка и тук.
gattaka - специалист
Ами то и в Лондон е така в някои зони!Имаш пред къщата си ,примерно 2 места,ако паркираш трета кола на улицата си плащаш такса такаса на общината!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Класация на Autobild за най-лош и най-добър автомобил 2010г." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: