• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
inspo - майстор
thinkpad написа:
От това следва - да ви е честито, особено на Хидразин. Трябва да знаете всяка уличка по класификацията каква е и дали е равнозначна на друга, за да не отнесете глобата от КАТ за отнемане на предимство. :-D Явно излязох прав, класификация на улиците има и две улици с различна такава не са кръстовище на равнозначни пътища. :lol:
Дрън, дрън , дрън. Ще ти се да си прав. Опитваш се да си изсмучеш от пръстите някакви доказателства в подкрепа на своята теза, ама издишаш отвсякъде.
В тая тема от тунинга дето си я дал, повечето мнения оборват твоето. Решението на съда не доказва нищо повече от това, че са намерили вратичка за да падне глобата. Защото улицата по която се е движил глобения наистина е главна, но няма знак за това, а знака на малката уличка която се включва в нея също липсва. И затова е виновна общината ,а полицаите са си свършили работата защото са написали акта както е по закон. Ей на: https://maps.google.bg/maps?q=%D1%83%D0 ... 5,,0,20.94

Ако пък полицаите бяха глобили тоя от малката уличка(което няма как да стане защото гледат закона) то тогава акта на глобения щеше да падне в съда заради ЗДВП ...... И пак не си прав.
thinkpad - майстор
inspo написа:
Опитваш се да си изсмучеш от пръстите някакви доказателства в подкрепа на своята теза, ама издишаш отвсякъде.
Какво представя един път като равнозначен на друг път? Липсата на знаци? Не е важно решението, а аргументите. Понеже знаци няма, в решението се посочва това, каквото има - класификация на уличната мрежа. Която я дадох в приложението, посочено по-рано. Равнозначен ли е по-висок клас път на по-нисък клас път? Този въпрос е интересен. А в темата от тунинга повечето хора "оборват", ама без да посочат приложението за класификация на улиците от уличната мрежа и без да посочат конкретното решение.
6 лентов булевард равен ли е на еднопосочна квартална уличка? Общо взето за това търся аргумент. Защото аз винаги изчаквам автомобилите от по-главният и натоварен път, когато искам да премина в него, независимо дали има знаци. И не съм видял никой от по-главният път, въпреки че му се падам вдясно, да набива спирачки по средата, за да ме пропусне.
А за КАТ-аджиите не ми говори. Имаше не един сеир, където точно КАТ-аджия е написал вместо улица "Хан Кубрат" улица "Ханко Брат". Въобще, винаги съм се чудил как може за влизане в полицейските школа да има такива високи изисквания за успех и физическа подготовка, а като погледнем какво става и как се лови 1 човек с 500 изстреляни патрона и то от специалните части, само 3 от които улучват в действителност престъпника, а престъпника съумява да убие един полицай без усилие, то направо се чудя - как така толкова много полицаи се изявяват като прости, неграмотни и хич не атлетични.
velsi - Почетен майстор
Ето ви едно такова място във нашия град. Няма как да го покажа от другата страна, защото от Гугъл не са го снимали. Единственият знак, който се вижда е син - "задължително движение на дясно след знака". Ако някой иска нека да е пробва да излезе на булеварда възползвайки се от правото си на дясностоящ.

https://www.google.bg/maps/@43.072349,2 ... !2e0?hl=bg

Не знам авторът на темата какво и как смята да обжалва, но искам да му напомня, че актът се обжалва в опредления срок, пред съставящия орган, а мейла който вчера му дадох на сайта на МВР е само допълнителна опция. И понеже скоро минах по тази процедура искам да кажа, че инспекторката от КАТ, с която се разправях се опита да ми цитира някаква си тяхна наредба, според която видиш ли при издаване на наказателно постановление се допускало да има неточности при съставянето на акта, стига обстоятелствата по нарушението да са доказани. Казвам го за да не се хващате за разни точки и запетайки и недописани неща, щото оказва се има опция тоя номер да не мине. Макар, че при мене мина, но моето беше фиш, неграмотно съставен.
gechev - специалист
Имам малка работна кола. Облъскана, очукана, огъната обаче носи приход. Много обичам "правото на десния". Това право ми носи приход от 1000лв. за година. Колата ако я продам, не повече от 500 лв. До дома ми имам идеално кръстовище, Т-образно, а аз се появявам от дясно. Кеф, скърцане на спирачки, псувни и др. нооооо като дойде ченгето ми избива всичко. Има такива като мене. Кеф ми е някой да ми отнема предимството на старата кола. Забивам го в отсрещната колона. Много мразя тарикати. С новата лимузина обаче съм внимателен. :? Мноооого добър закон. Правото на десния.
thinkpad - майстор
gechev написа:
Забивам го в отсрещната колона. Много мразя тарикати. С новата лимузина обаче съм внимателен. :? Мноооого добър закон. Правото на десния.
Браво, герой ли си, че заради теб човек трябва да спре по средата, за да те "пропусне"? Правилото на дясностоящият не е оправдание за умишлено предизвикване на ПТП!
gogo7777 - майстор
Ако няма знаци и маркировка, указващи предимството, важи правилото на дясностоящият.
Човека го каза още на първа страница. Няма никакво значение от къде ще дойде десностоящия.........от луната, от гората или от гаража......ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО ВАЖАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРАВИЛА.
thinkpad - майстор
gogo7777 написа:
Човека го каза още на първа страница. Няма никакво значение от къде ще дойде десностоящия.........от луната, от гората или от гаража......ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО ВАЖАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРАВИЛА.
Не, на кръстовище на равнозначни пътища важи правилото на дясностоящият, ако няма маркировка или пътни знаци, които указват друго. А какво означава един път да е равнозначен на друг? Необходимо и достатъчно условие е липсата на пътни знаци и маркировка, така ли? И има значение от къде ще дойде. То и аз съм дясностоящ на един път, но колкото пъти минавам по него, но никой не спира да ме пропусне.
Svetoslavoff1 - майстор
thinkpad написа:
То и аз съм дясностоящ на един път, но колкото пъти минавам по него, но никой не спира да ме пропусне.
Ами покажи го на gechev да пусне там количката - касичка, че може и да те почерпи:) :partyman:
gechev - специалист
Мога да почерпя бутилка уиски. Другата бутилка за селския тенекеджия. Иначе с тарикатите е забавно. Особенно ако фарът му струва 300 евро без акта. Рипат, въртят телефоните, но като дойдат брадчедите от КАТ са като божикравички. По досетливите си знаят 150 евро и либерте. Правото на десния. Стига само леви да печелят. Имам предвид Азис. Нищо политическо. Предупреждавам.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Chefo77 написа:
... защото оная успя да излезе от почти черния път ...
Почти черен или черен? :)
Почти черен, защото в първите 20 метра си е асфалт, в следващите си е пресован чакъл с бетон или нещо подобно. На теория и по план, там знак Стоп си има ... на практика обаче някой го е усвоил и друг не се сеща да сложи нов.
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
Ми ... да, така е. Няма абсолютно никакво значение какво ТИ или АЗ мислим, важно е какво казват знаците.
А ако няма маркировка и пътни знаци - к'во правим, питам аз? Това значи ли, че в този случай тоя от "Цариградко шосе" трябва да чака оня, дето излиза от кварталната уличка, ама му се пада отдясно?
Ако НЯМА вертикална маркировка - колкото и да не ти се вярва, е така.
И няма абсолютно никакво значение колко е широка една улица. Историята познава не един случай, в който това, което изглежда главно, не е. И пак - не е моя или твоя работа да решаваме кое е по-главно, след като други хора са преценили кое е.
thinkpad написа:
Синята зона е синя боя на пътя, който вече съм си платил с пътният данък. А ако съм аз - и 50 стотинки няма да им дам нито за данък, нито за винетка, защото цялата поддръжка на пътищата е подигравка.
Нормално е да не даваш - ти явно си от онези, които искат всички да се съобразяват с тях и техни желания, но когато става дума за задължения - да си гледат работата. Пътният данък ти дава право да се движиш, не да паркираш тук - там. Синята зона ти позволява да го правиш на места, където това е забранено по принцип. Както и платената такса смет ти дава "право" да си хвърляш боклука, но не и да го правиш където ти падне - затова си има глоби, без значение че плащаш такава такса.
thinkpad написа:
А за КАТ-аджиите не ми говори. Имаше не един сеир, където точно КАТ-аджия е написал вместо улица "Хан Кубрат" улица "Ханко Брат". Въобще, винаги съм се чудил как може за влизане в полицейските школа да има такива високи изисквания за успех и физическа подготовка, а като погледнем какво става и как се лови 1 човек с 500 изстреляни патрона и то от специалните части, само 3 от които улучват в действителност престъпника, а престъпника съумява да убие един полицай без усилие, то направо се чудя - как така толкова много полицаи се изявяват като прости, неграмотни и хич не атлетични.
Първо, че правиш аналог между КАТ и ПОЛИЦИЯ, което по презумпция е тотално грешно.
И второ, дори не се и опитвай да изразяваш мнение по темата за Лясковец, защото говориш абсолютни простотии за ситуация, за която нямаш абсолютно никаква представа - нито теоретична, нито реална, изобщо - никаква. Побеснявам, когато някой каун коментира тема, която няма никакво право да коментира, просто защото няма никаква идея как реално се случват нещата. Не бъди каун!!!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Неправомерно издаден акт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: