• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
ZMeyGorianin - майстор
Защо, ти каква препоръчваш ?
Ама наистина си я ползвал !
Двойно препечена, :partyman: 50 градуса, за предпочитане миналогодишна поне :drinkers: Минимум 300 грама на резервоар /тумбак/, измерена в 50 грамови дозатори.

Като катализатор да се ползват материали според сезона: домати, краставици, салати и прочие за лятното гориво; трушии, кисело зеле и прочие за зимното :2thumbs:

За по-добър и продължителен резултат се препоръчват всякакъв вид "дебели" и "вълчи" присадки :idea:
kozl - майстор
О-о-о тази добавка съм изпробвал и то многократно -действа, но е на психическа основа. Проблема не се решава, но пък се омаломажава. Нафтата смръзнала, но душата е загряла :lol: :lol: :lol:
Изпробвал съм добавка на Редекс за понижаване на температурата на спачаване на парафина в горивото. Добавката не е мултифункционална като повечето в търговската мрежа и не съм я срещал по рафтовете. Цена не помня, защото бе отдавна. Да отбележа, че или имам късмет или горивото, което зареждам от ОМВ и Лукойл е съобразено със сезонните условия и така от години не съм закъсвал по причини на спачено гориво или вода в горивото. Може би личен късмет или подобрен контрол на бензиностанциите :? . А и вече нямам източници на нелегално гориво с понижена цена и неизвестен състав.
Та за добавката Редекс - изпробвана от мен и ефект има. Парафина не се слепва до по ниски Т и става на нещо като прах, която не запечатва филтъра и така горивото стига до ГНП. Но в инструкциите на добавката пише смесването на горивото и добавката трябва да се извършва при Т>+5 градуса. Ето защо отговора на въпроса в заглавието на темата е, че замръзналата нафта се подгрява. И така ако се случи случката в резервоара добавката не е решение за изход в закъсалото положение, защото тя е превантивна мярка за спасение :-D
ditronix - специалист
kozl e прав- замръзнала нафта се оправя само със затопляне! Добавките се слагат преди да стане инцидент, за да го предотвратят. От 5 години карам дизел и досега не съм имал случай да мизамръзне горивото или да не мога да запаля по подобен повод. Зареждал съм на всички вериги бензиностанции и не е имало проблем с горивото по студовете. Друг въпрос е как се държи колата с различните горива. В последно време зареждах на ПЕТРОЛ, последните три пъти- на ЕКО. От горивото на ЕКО съм изключително доволен, разходът ми падна осезаемо. За РЕДЕКС-а- има го и сега, виждал съм го в бензиностанцията на ПЕТРОЛ в Провадия и в някакъв магазин от големите май. Аз от миналата зима слагам един холандски парфюм в дизела- милилитър на литър гориво и има видим резултат- колата е по-тиха и по-спокойна , особено в началото докато загрее. Иначе и аз ползвам добавка, но в по-малки количества- до 100 милилитра на тумбак, не е двойнопрепечена, защото моята добавка няма нужда от това, за сметка на това солидно отлежава и върши страхотна работа! Не е проблем да се сложи и повече :drinkers: , но не трябва да се прекалява :supz:
Направи - напреднал
kozl написа:
О-о-о тази добавка съм изпробвал и то многократно -действа, но е на психическа основа. Проблема не се решава, но пък се омаломажава. Нафтата смръзнала, но душата е загряла :lol: :lol: :lol:
Изпробвал съм добавка на Редекс за понижаване на температурата на спачаване на парафина в горивото. Добавката не е мултифункционална като повечето в търговската мрежа и не съм я срещал по рафтовете. Цена не помня, защото бе отдавна. Да отбележа, че или имам късмет или горивото, което зареждам от ОМВ и Лукойл е съобразено със сезонните условия и така от години не съм закъсвал по причини на спачено гориво или вода в горивото. Може би личен късмет или подобрен контрол на бензиностанциите :? . А и вече нямам източници на нелегално гориво с понижена цена и неизвестен състав.
Та за добавката Редекс - изпробвана от мен и ефект има. Парафина не се слепва до по ниски Т и става на нещо като прах, която не запечатва филтъра и така горивото стига до ГНП. Но в инструкциите на добавката пише смесването на горивото и добавката трябва да се извършва при Т>+5 градуса. Ето защо отговора на въпроса в заглавието на темата е, че замръзналата нафта се подгрява. И така ако се случи случката в резервоара добавката не е решение за изход в закъсалото положение, защото тя е превантивна мярка за спасение :-D
Сипвайте повече в резервоара и по-малко в тумбака,че черния дроб отива на " кино " :rolleyes:
kozl - майстор
А много по добре е да я добавят производителите, а търговците да продават само зимно гориво в зимния сезон, вместо да се чудиме ние шОферите как да стопляме нафтата. Тия процедури ги търкалях някога, когато дизелите бяха малобройни. Това кранче с евтината нафта за мен секна.
Настоящем зареждам само от бензиностанции. Сега вместо да мисля за добавки по-добре е да направя елементарен тест във фризера. Няколко пъти охлаждах нафта от ОМВ (щото предимно там зареждам) от по-скъпата и до -18 приемливо изглеждаше. Преди нямаше интернет, споделянето бе тромаво. Сега като те заредят с проблемно гориво поне може да споделиш във форума и те ти антиреклама, пък бензиностанции в София бол.
Ще да е било около 1998 когато на ШЕЛ на бул. Никола Мушанов заредих с гориво във водата и после не ми бе до добавки, а до ремонти - като се почна от сваляне на резервоара?............
Направи - напреднал
То преди време нямаше изобретени такива екстри.
Johny - майстор
От горивото на ЕКО съм изключително доволен, разходът ми падна осезаемо.
+1
ZMeyGorianin - майстор
ЕКО бензиностанциите не бяха ли два вида - Кинетик и...Та коя от двете?
Johny - майстор
При нас е само една и нямам представа че са два вида. Има жълта лепенка /от рекламата/, значи е тя. Истината е, че при нито една бензиностанция не съм постигнал каталожния разход на гориво - карам я изключително извънградско - 70 000км. A критерият ми за оценка на горивото е един - при пълен резервоар, ако ми светне лампата на резерва около 900км е добре. При лоша нафта ми светва около 840км пробег.
Тани - модератор
Последните години не ми се е налагало да ползвам добавки, за разлика от преди!
Johny написа:
Истината е, че при нито една бензиностанция не съм постигнал каталожния разход на гориво - карам я изключително извънградско - 70 000км.

Е , значи много икономично караш! Обикновено не само че го стигат, а и го надхвърлят :partyman:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Замръзнала нафта,какво да правим ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: