• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Ако бях аз щях се самоубеся и да изчезна безкрайно. Даже автобан за вечни времена щях да си сложа. :lol:
:partyman:
ESPACE - майстор
Я ги погледни по-внимателно. Може тези с еднакъв цвят да са с различни диаметри.
thinkpad - майстор
Оправих го. Хубаво някои ми се смеят, ама се паникьосах, че не мога да затворя прозореца, а утре го дават да вали. НИКОГА, АМА НИКОГА не правете грешката да се подвеждате по цветове. Щото цветовете от двете страни са различни и в крайна сметка изтеглих една схема от специализиран сайт и я умувах няколко минути, докато разбера, че подвеждайки се по цветовете, без да мисля съм объркал свръзките на половината проводници!!!!
Лаптопито под рамото и в колата със схемата на екрана.
Последна промяна от thinkpad на нед яну 11, 2015 10:16 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
[quote="thinkpad"]Много моля някой да даде за заден десен прозорец проводниците. Тръгнах с презумцията, че еднакви проводници няма и свързвах внимателно по цветове. Имам няколко проводника, два от които с еднакви цветове. quote]
Ти кората свалил ли си я ??? Защо не ги проследиш къде отиват??
thinkpad - майстор
kr1100 написа:
Утре мога Ти коратаб свалил ли си я ??? Защо не ги проследиш къде отиват??
Аз ги намерих. Само гениалната логика да свържат черен с кафяво черен, а пък кафяво син с кафяво-черен не я разбирам. :oops:
п.п Кората съм я свалил, орязал съм кабелите от буксите и съм пуснал нови парчета, които запоявам. Не ми се получи с кабелните обувки номера. Признавам си.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Само гениалната логика да свържат черен с кафяво черен, а пък кафяво син с кафяво-черен не я разбирам....
:? Може пък да си попаднал на българска електроинсталация? Ама едва ли.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Може пък да си попаднал на българска електроинсталация? Ама едва ли.
Тъй като си добър с гуглето, виж в нета каква е странна схемата. :) Има черен и кафяво-черен на буксата. Черният от едната страна се връзва на кафяво-черен от другата, а кафяво-черният от буксата се връзва към кафяво-син на вратата. Какво по дяволите!? Ето за това се стреснах.
nikolovvd - майстор
При автомобилите е ад за хора, които са свикнали червеното да е плюс, а синьото - минус.
За 15 години съм поровил в доста автомобили и дори в два еднакви модела - за българския и немския пазар има съществени разлики. За да не се подвеждам по цветовете, тръгвам винаги с мултицита. Дори и записки не си водя, защото освен че могат да ме подведат и бела може да си докарам.
koveslav - майстор
При всички марки е такова "шантаво". По Коледа правих кабелите в задната врата на Лагуна,но освен скъсаното имаше и нагорели обувки в буксата преди таблото,та се наложи да проверявам цялата верига,докато се светна къде "кляка".Оказа се че на тази Лагуна кабела от клемите на реотана е една рзцветка до буксата в задния калник,втора между тази букса и буксата преди таблото за предпазителите и трета да самото табло....
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
При автомобилите е ад за хора, които са свикнали червеното да е плюс, а синьото - минус.
За 15 години съм поровил в доста автомобили и дори в два еднакви модела - за българския и немския пазар има съществени разлики. За да не се подвеждам по цветовете, тръгвам винаги с мултицита. Дори и записки не си водя, защото освен че могат да ме подведат и бела може да си докарам.
Nikolov, очаквах да са спазили елементарен цветен код. Това е все едно да отида у вас и да ти пусна фазата по жълто-зеленият проводник, а ти после се чуди защо те удря ток, като пипнеш печката ти. Разгадах го бързо, защото имам определени познания и защото имах схема. Ако от тези две някое лисваше, нямаше да стане работата.
Ей това имах предвид по търсене на мързелив вариант. 5 часа се занимавам да сменям кабели, да полагам кабели, да свързвам и запоявам кабели. И съм направил около 30 проводника, но излиза че само едната врата направих днеска. Смятай от какво желание изгарям да направя и другата.
Между другото, буксите които байпасвам - едната е готова, другата още не..На задните врати..Та тези букси прекъсват, дори когато са затегнати здраво. От едната чистих окиси със ситен абразив. Е, не помага. Затегнато е, пък не стават нещата. Явно кабелите, където са кербовани в обувки и влизат в буксата - гнездото на самото пинче е разбито и ходи наляво-надясно. Проблемът го виждам така, понеже по някаква мистериозна причина пластмасата на тези букси е някаква изгоряла и чуплива, въпреки че не са подложени на пряка слънчева светлина. Годините си казват думата, вероятно.
Интересното е защо няма такива проблеми на предните врати, като по презумпция те се използват повече. Пръскал съм спрейове контактни, чистил съм многократно. В един зимен ден какво се заблудих и натиснах копчето на дясното стъкло от предният панел и после не можах да го вдигна. Всичко работи когато си иска, а това не ми е угодно, въпреки че това с кабелите е страшна играчка и предпочитам други варианти.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: