• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Johny - майстор
В момента и в наше село е така, но аз говоря по принцип за зимните гуми и ползата от тях.
nikolovvd - майстор
stoianov_n написа:
За твоя информация, другата ми кола е 1.6 101 коня с данък 30 лева. :roll:
Знам няколко коли с 1.4 двигател с данък около 15 лева, които да се посереш не можеш да ги стигнеш, камо ли да ги минеш. :-D :lol:
E можеше да е 1.5 - 150 коня или 1.6 - 180 коня и данъка щеше де е над 400 лв. :lol:
DundyTheCroc - майстор
То има и коли по 300 магарета с малък данък, ама не това е темата на разговора.
Днес сутринта беше 15 градуса, аз съм си още с летните, дават 20 да става :)
stoianov_n - специалист
nikolovvd написа:
stoianov_n написа:
За твоя информация, другата ми кола е 1.6 101 коня с данък 30 лева. :roll:
Знам няколко коли с 1.4 двигател с данък около 15 лева, които да се посереш не можеш да ги стигнеш, камо ли да ги минеш. :-D :lol:
E можеше да е 1.5 - 150 коня или 1.6 - 180 коня и данъка щеше де е над 400 лв. :lol:
Не, говорим за коли с "малкия" данък. :wink:
nikolovvd - майстор
А какво стана с проверките от 01.11 за зимни гуми? :lol:
Стоянов, данъка е 2.8 пъти по-голям, ако колата е под 5 години и 1.5 пъти за коли от 5 до 14 години.
И е в зависимост от конете.
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
А какво стана с проверките от 01.11 за зимни гуми?
Никъде не е написано в закона, че си задължен. А то вън все още можеш да се разхождаш по ризка. Точно за зимни гуми сме.
DundyTheCroc - майстор
Зимните гуми ще станат задължителни след като мине гласуването на второ четене и закона бъде публикуван в Държавен вестник. Из Нета се носят майтапи от сорта, че сме станали четвъртата скандинавска държава, понеже зимни гуми има задължителни само там :-D
Gadnyara - специалист
В доста държави е задължително да се кара със зимни гуми при сняг или поледица. Т. е. напълно законно си караш през зимата с летни гуми, но падне ли снега - преобуване или с автобуса. Румънците са така.

Разбира се, има и страни със задължителни зимни гуми. Викингите.
Има трети подход. Решава се, че даден път е много опасен за неподготвена кола и по него се задължава ползване на зимни гуми. Испания, Франция.

В категорията "зимни" броят и универсалните. :wink:

Не знам нашите какво са измислили.
kuger - майстор
Какво ще решат, малко ме интересува. По важното за мен е дадена гума да се държи адекватно при дадени условия. Мисля за себе си, по-малко за околните, защото касае собствената ми безопасност.
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
По важното за мен е дадена гума да се държи адекватно при дадени условия.
На толкова топло време по никакъв начин лятна гума не се държи по-зле от зимна.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: