DundyTheCroc написа:Така като гледам тази година сняг няма да има, а температурите през деня ще са 10 и нагоре градуса. То хубаво реват нашите за задължителни зимни гуми, при това за период, по-голям и от този в скандинавските страни, ама май никой не отчита факта промяна на климата. Както са тръгнали нещата скоро май ще садим портокали и маслини, а умните ни управляващи ще въведат и всесезонни гуми за есента и пролетта. Между другото вдигат екотаксата, която може да е най-голямата в Европа, но за сметка на това не се знае къде отива и за какво се ползваВ нормалните държави, хората пишат закони и правила, които да са в полза на хората, а в нашата мила татковина, се пишат за да се събират едни глоби.....
kuger написа:Казано честно хич не ме интересуват наредбите, искам колата ми да е адекватна на условията на пътя в момента.И като искаш да е адекватна, каква беше температурата днес в Бургас, да ме светнеш? При температура над 7 градуса е по-опасно да караш със зимни гуми, отколкото с летни. При нея спирачните пътища на зимни и летни се изравняват.