• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg - майстор
То преписване, преписване, но все пак трябва с акъл, щот схемата я дадох за астрата на stiv1961. Виж си схемата:
http://www.imagebam.com/image/38641e123086105

Та при теб ще свети и лампата.
tarlyo - специалист
stiv1961 написа:
1 габарит - точно
2 Алтернатор - синьо бял кабел - цвета не знам, ама от там взема + при контакт
3 Акумулатор - точно
4 към крушката за фара - къси светлини - точно
Иначе фаровете се палят когато запали колата (каквато е целта) и при включване на габарит, схемата се елиминира.

Прикачен файл

генератор.jpg
генератор.jpg (58.15 KиБ) Видяна 2390 пъти
ivanovbg - майстор
Реле регулатора при теб е друг и няма да стане тази схема. По добре захрани релето от + на контакт. Вярно, ще светват още като дадеш контакт, но ...
tarlyo - специалист
Ок, мерси.

Edit: Колегата който ми я монтира, я свърза към датчика за маслото, вместо към алтернатора. Работи добре.
iliyanpitbul - напреднал
А какво ще стане ако вместо на + на габарита/4 краче/ подадеш към + на допълнително монтирани диодни дневни светлини,а минуса за тях да си го вземеш директно или от минуса на габарита.Ще светнат предполагам диодите след запалване,но после ще угаснат ли ако включиш габарита?В смисъл с един куршум 2 заека,автоматично включване и икономични дневни.Между другото някой с Рено еспейс дизел да каже къде е вързал кабела от краче 2/+ от алтернатор,+ от датчик масло, или нещо друго/.
stiv1961 - майстор
Въпрос към ivanovbg- тази схема ще работи ли на Венто 1.9 ТДИ, защото преминах в отбора на Тинки :-D . Астрата заминава към Стомана- Перник за претопяване :sad:
kuger - майстор
stiv1961 написа:
Въпрос към ivanovbg- тази схема ще работи ли на Венто 1.9 ТДИ, защото преминах в отбора на Тинки :-D . Астрата заминава към Стомана- Перник за претопяване :sad:
Е, честито! Със здраве да си я караш! Мина в партията на трактористите, а :-D Добре дошъл при нас!
пп: Колко ще дадат за Астрата? Че и на мен ми се върти нещо в главата.

За дневните светлини аз вложих 30-тина лв. за модул с много гъзарии и съм много доволен.
ivanovbg - майстор
stiv1961 написа:
Коя година?
nanobanano - специалист
Моето венто тди е 97ма година
stiv1961 - майстор
kuger написа:
пп: Колко ще дадат за Астрата? Че и на мен ми се върти нещо в главата.
За сега офертата е 340 лв. :sad: , малко са :sad:
ivanovbg написа:
Коя година?
1993 г.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Устройство за автоматично включване на автомобилните фарове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: