• 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
Гледам захапали сте EUROто. Някой може ли да ме ограмоти какво покрива EURO 5а, и защо пък и "а"?
Благодаря!
bigdragon - майстор
kuger написа:
....Някой може ли да ме ограмоти какво покрива EURO 5а,....
Заровядай на стр.2.
Kirilpm - специалист
На мен ми е интересно какво евро покрива добре настроен автомобил на газ с обикновено газово без катализатор и ЕГР.Говорим за газово с леко обеднена смес,а не за кола след която мирише на смърт.
toolegittoquit - майстор
Това с Adblue при новите дизели е сериозен недостатък. Де факто това си е допълнителен компонент, чието ниво да следиш, да доливаш и направо понижава надеждността на новите дизели. Не знам, но еко нормите ги режат доста повече от бензина, който минава с един катализатор. :sad:
bigdragon - майстор
toolegittoquit написа:
Това с Adblue при новите дизели е сериозен недостатък. Де факто това си е допълнителен компонент, чието ниво да следиш, да доливаш и направо понижава надеждността .......
Андрешкоооооо,
Оди си карай каруцата от края на 20 век и си трай, щото ако
ти кажа колко струва литър от Еолис-а на PSA, хептен ще ти спре тока.
То погледнато по този начин, и ДВГ-то е допълнителен компонент,
поставен на каруца от 19-ти век и вкарва елементи на ненадежност.

ПП Когато ви говоря за немокаетлък, ето това е.
toolegittoquit - майстор
bigdragon написа:
ти кажа колко струва литър от Еолис-а на PSA, хептен ще ти спре тока.
1.Адблуе струва пари и не е еднократна покупка.
2.Адблуе трябва да му се следи нивото, за да не се повреди катализатора
3.Ако ти свърши Адблуе насред път, защото не си заредил. :? Кусур ми е след нафтата да гледам и нивото на тая гадория. Дето я дават корозивна за метали, колко ли ще е хубава за двигателя. :-D
Колко струва - 0.6Е/литър на дребно. И разхода на 100км колко ли е?
Kirilpm - специалист
Фуража е евтин,кон ще си хванеш и ще го обяздиш,още има диви в горите покрай Еркеч,каруца ще си спретнеш,нали сме направи си сам,вредните емисии ще ги използваш за тор.За какво ти е да се мъчиш с вентото,майстори за каруци под път и над път.Даже като се замисля и каруцата ще ти прави проблеми,я хомота ще се счупи я някое колело.Най-добре само едно седло и коня :lol:
bigdragon - майстор
toolegittoquit написа:
......
Колко струва - 0.6Е/литър на дребно. И разхода на 100км колко ли е?
Не позна.
EOLIS се казва добавката за FAP(филтър за твърди частици)на С5 ...
Цената на 1л течност е 123,00лв в магазините на АМК и СФА.
Катализаторната течност Eolys е доста скъпа. В СФА с кат.№973685 разфасовка от 1л. е 131лв., а с кат.№973686 разфасовка от 3л. е 297лв.
Толкова се слага при едно зареждане и няма нужда да слагаш диагностичен кабел, за да си екологичен. :lol:
За разлика от подобните двигатели на група VAG :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: