• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Johny - майстор
Някой да знае къде и на какви цени може да се купи пистолет за лепене на брони? Не става въпрос за обикновения пистолет за горещ въздух, а именно устройство за лепене на брони.
Днес го гледах в един сервиз - команден блок за управление на температурата и количеството въздух и поялник с колмпект накрайници.
Реших, че ще ми е по-евтино, ако сам си лепя пластмасите и поялника ще си остане за мене.
Johny - майстор
Tова е въпросната машинка.

Прикачен файл

P4030632.jpg
P4030632.jpg (139.07 KиБ) Видяна 11327 пъти
bobykafe - специалист
Води се станция за горещ въздух и се използва в електрониката за запояване на по- трудни елементи.

http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... D%D6%C8%DF

http://www.tpetrov.com/search.php?mainc ... %C8%C8&p=0
Johny - майстор
bobykafe написа:
Води се станция за горещ въздух и се използва в електрониката за запояване на по- трудни елементи.
Тъй де, тъй. Като му написах името и излязоха десетки линкове. Бронята вече я залепих и съм много доволен. :-D :-D :-D
bobykafe - специалист
С какво и как я залепи, че при пасатите като моя това е болна тема със спойлера...
Мислех си за някаква мрежа като покривната при топлоизолациите+ епоксидна смола, ама като съм аматьорче в тая област... :?
bugsbunni - специалист
Ако Пасата е 97-2000г направо си купувай нов спойлер. Ментетата са около 60 лв. Не си заслужава да се занимаваш.
Johny - майстор
bobykafe написа:
С какво и как я залепи, че при пасатите като моя това е болна тема със спойлера...
Мислех си за някаква мрежа като покривната при топлоизолациите+ епоксидна смола, ама като съм аматьорче в тая област... :?
С помощта на въпросната машинка. Изрязваш си "електроди", желателно от същата пластмаса. Нагряваш едновременно спуканото място и електрода/него малко повече/. В един момент той започва да омеква съвсем и натискайки го надолу започва да образува шев върху счупеното. Електрода трябва да е възможно по-тънък, за да се топи по-лесно. Нужни са определени навици, за това тренирай малко на някое ненужно парче.
$64EN - специалист
браво Johny . аз не мога да се здобия с такава машинка да си залепя мойта , но мисля че и с пистолет ще се справя , слага ли мрежа , както споделиха колегите?
аз мойта като почна да я правя ще гледам да направя няколко снимки .
Johny - майстор
Честно казано нищо не слагах , но ми дойде наум за телчета от текер/тапицерски телбод/. Моят е на вилата /ковах с него найлона на парника/ и не ми се разкарваше, но мисля, че никак не би навредило. Добре е шева да го направиш от двете страни, ако има достъп. Точно тази машинка струва около 120 лв. и като си спомня колко пъти са ми лепили броня, май си струва чявек да си я купи.
$64EN - специалист
нищо не са 120 лв. , ама при положение че си взех пистолет , не ми се купува и тази джаджа , която има същата функция,
ще я мъча със сушоара :)
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на броня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: