• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
aztek - напреднал
Здравейте,имам следният проблем с моят форд:зацапва свещите,върна се от ремонт като и правиха двигателя,коленов вал.Как се прибрах и аз незнам,по време на пътуването постоянно присецкваше,смених горивен филтър,но ефекта е същият.Сложих и нови свещи,запали от първият път,изрезах я ,возих се палко с нея като изредих предавките,върви.Следобяд изленах с нея и едвам се прибрах,мощност никаква,незнам на колко цилиндъра е работила.Ако можете помогнете,колата е бензин 1,4 91год,бобината е капселована. :sad:
megaCom - напреднал
влез в www.clubford.org/forum
там вероятно ще откриеш отговорите...
BREAKER - специалист
Комутатор,това ми е първото което ми идва на ум. :)
plamen6100 - специалист
И аз имах същия проблем, виж си запалителната система - кабели, свещи, ..... - дали нямат пробив, после търси други вероятни такива
Стефан - майстор
aztek написа:
...,имам следният проблем с моят форд:зацапва свещите,върна се от ремонт като и правиха двигателя,коленов вал.Как се прибрах и аз незнам,по време на пътуването постоянно присецкваше,:
Върни се при майсторите да си довършат работата.
25th Hour - специалист
BREAKER написа:
Комутатор,това ми е първото което ми идва на ум. :)
Мда и аз мисля, че е комутатора. Има вътре биметална пластина, която заминава с времето..... губи мощност и няма вървене а може и да не запали изобщо. Цени от 30 до 80 лева. 30 лева е български, аз слагах такъв и не съм имал проблеми, но не знам от каква кола беше...
aztek - напреднал
ще сменя кабелите на свещите,ще си поръчам от интернет,бихте ли препоръчали от кой сайт.
25th Hour - специалист
Не може да ти губи мощност от кабели за свещи. От тях може да има неравномерен ход като следствие на работата на 3 или 2 цилиндъра, но не и загува на мощност. Иначе има кабели Бош /ор'гинални :)/ под 30 лева комплекта, както и Беру или даже на Моторкрафт по 150+ лева.

Ако си от София мини през семинарията. Има гумаджииница на ъгъла където продават кабели на Чемпиън, но човека е отмоя форум и са му истински кабелите и на прилични цени . Чемпиън са добра марка, но с много ментета.....
plamen6100 - специалист
"Не може да ти губи мощност от кабели за свещи"/може - както от кабели така и от свещи/ - да ама не. Проблема може да е както ел., така и механически. Но определено е тъпо да си копуваш части и да сменяш без да знаеш за какво става дума, отиди на "доктор" да ти удари една слушалка - една диагностика не е излищна, и след това ще знаеш точно за какво става въпрос.
Един приятел, и той кака си копуваше части и накрая отиде на "доктор и му казаха др. - хахаха и сега си има малко нови части :) яко нали
aztek - напреднал
Не сам от София от провинцията сам.Проблемът е че не смея да тръгна с нея щото незнам докаде ще стигна.Така както е залалила така е угаснала.В момента не я карам.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с форд ескорт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: