• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
fichtenweg - специалист
Някой справял ли се е с този проблем.
(Колата е Passat Б5 2000 г.)
Забелязвам, че след обработка с всякакви мазилни спрейове ефекта е сравнително краткотраен. Днес пробвах с WD40, надявам се да има по-дълготраен ефект. Осите на които се захващат рамената на чистачките се предпазват донякъде от гумички под пластмасова кора, но все пак не успяват да възпрепятстват напълно попадането на вода и замърсители. Дайте съвет дали поставяне на грес ще се отрази добре и ако е хубаво да се сложи откъде може да се купи. Ако пък е по-добре да сложа масло, какво е най-подходящо.
Последна промяна от fichtenweg на съб май 30, 2009 8:25 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
На Еспейса задната чистачка си беше направо ръждясала,като го купих.Нямаше раздвижване.Два пъти я третирах с WD-то и вече две години нямам проблем.Кат' се сетя за нея през няколко месеца и си пръсна малко за профилактика и така...И на предните слагам-сега притискат по-силно и чистят по-добре.
fichtenweg - специалист
хммм...значи излиза че на WD40 може все пак да се разчита
тонито - специалист
поставяне на грес ще се отрази добре
fichtenweg - специалист
Тони, все пак откъде мога да си набавя грес, струва ми се че големите вериги не продават (е може просто и да не съм видял, ако наистина продават), а иначе не знам къде да търся на друго място. За поставяне на грес единствено имах резерви че ще допринася още повече за събиране на прах/боклуци
Последна промяна от fichtenweg на съб май 30, 2009 8:36 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
WD 40 е направено специално по поръчка на NASA то4но с тази цел през 1953 .Ползвам го много
pamporov - напреднал
Грес има във флакони под формата на спрей, а в кутийки - попитай на някоя бензиностанция и във всеки автосервиз, няма да ти откажат една кибритена кутийка грес. WD40 е добре за почистване, смазочния ефект му е краткотраен.
Последна промяна от pamporov на съб май 30, 2009 8:53 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
housedoktor написа:
WD 40 е направено специално по поръчка на NASA то4но с тази цел през 1953 .Ползвам го много
Добре докторе. А аз ползвам греста на литиева основа, пак от НАСА, вносител фирма Явор - Пловдив.
fichtenweg - специалист
докторе, имаш право. Изглежда съм знаел твърде малко за този продукт. Името му буквално означава препарат който държи водата настрана, а 40 е поредния номер на експеримента при който откривателят (Norm Larsen) най-накрая е успял да усъвършенства окончателно откритието си.

Два интересни случая при които е ползван WD-40:

Първият от които е в Азия - шофьор на автобус използвал препарата за да изгони питон от шасито на автобуса, а втория - полицаи за да освободят гол крадец заклещил се във вентилационните въздуховоди.

... а тази грес на литиева основа къде мога да я купя в София
Стефан - майстор
fichtenweg написа:
... а тази грес на литиева основа къде мога да я купя в София
Не съм подготвен за отговор. SORRY. Но фирма Явор имат офис в София. И тази грес няма нищо общо с Литол24. На светлинни години е.

Все пак, заповядай http://baktrade-yavor.com/

Това може да помогне на много хора.
  • 1
  • 2

Тема "блокиране осите на чистачките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: