Всички имаме коли, нали ?
NEMESIS - специалист
Колеги,кажете какъв силикон да ползвам в кола,ще се фугира с него в багажник,има на някой места фуги от които пропукса леко вода,не ми се занимава с кърпене и подобни.Силикона трябва да държи на вибраций,да е устойчив на вода и зимата да няма проблеми.Не е задължително да е маслоустойчив-понеже там няма масло,няма и висока температура-това е под дъното на багажника-т.е-от външната страна на колата.
Мисля да ползвам санитарен безцветен силикон-той е устойчив на вода,на вибраций също и мисля че не се отлепва лесно.
Какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря за помоща :!:
parvev - специалист
какво да разбираме под думата фуги ?Със санитарен силикон става но той не може да се боядисва,по добре намажи със силикона отвътре и върху него сложи парче тънка ламарина,може да си изрежеш от капачка за буркани
Последна промяна от parvev на нед авг 09, 2009 12:30 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
За употреба в автомобила ти препоръчвам полиуретан. Продава се в същите опаковки като силикона и се използва по същия начин. Резултата обаче е много по-добър. Доста здраво залепва и е много по-устойчив на вибрации.
NEMESIS - специалист
Има фуга на едно място-да кажем 3 мм.ширина и около 5-8 см.дължина-просто трябва да се запълни с нещо.
Ще сложа ламаринка но искам да я замажа после,не е нужно да може да се боядисва силикона,там може и без боя да си седи.Ще взема и полиуретан пък все едно от двете ще стане или санитарен силикон или полиуретан :?
Понеже никога не съм работил с полиуретан-да запитам-той не се ли просмуква с вода-в смисъл попива ли вода в него или не?За тези туби с полиуретановата пяна ли става дума?Ако може нещо марка или какъв полиуретан да търся :?
parvev - специалист
http://www.carsystembg.com/ocms/opencms ... Uniflex_PU/
това ще ти свърши работа,почисти от прах,масло и вода можеш да плескаш с него смело и безотговорно,съхне бързо имай във предвид че остатъка в опаковката се втвърдява след време

може и това http://www.carsystembg.com/ocms/opencms ... niflex_MS/
пп тая фуга я поочукай с едно чукче за да падне ръждата,ако се е получила от ръждясване
не е пяна,ако ползваш ползвай само един продукт
NEMESIS - специалист
Благодаря за помоща и съветите колеги :!: :) Дано да ги има в Бриколаж тези лепила и улътнители-виждам в сайта че Бриколаж е техен представител.
пробвай със силикон за стъкла . Аз бих ти препоръчал от този на Wurth , около 13-15 лв. е .
Но най-добре ще е да завариш ламарина

п.с. какво точно ти трябва да залепиш ? Под , при уплътнение , или ...?

Тема "Силикон за употреба в автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: