• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
vasilev - специалист
От извесно време пасата започна да си мени малките обороти когато работи на бензин.С газта проблеми няма.Когато го подкарам на бензин
прекъсва все едно в движение да изключиш контакния ключ и после пак да дадеш контакт. Майсторските мнения се различават едно от друго и не знам какво да предприема така че приемам всякакви съвети и мнения.
Пасата е 1.8 моноинжекция 92г.
parvev - специалист
само малките обороти(на празен ход) при ускорение как е?
vasilev - специалист
високите обороти ги поддържа и се ускорява но не трябва да се отнема газта.А вярно ли е че оборотите не могат да се регулират-било вградено в моноинжекцията
vanko68 - специалист
Скоро да си почиствал дюзата на инжекцията?Ако не си-бягай към сервиза.
The_FAN - специалист
2 въпроса:
Сменял ли си катализатор ?
Като караш и понастъпш колата започва ли в купето да мирише на яйца ? Сяра сиреч....

При мен е настоящ проблема и ги прави тия, души се колата.
КОгато имах сходен проблем на твоя преди година се оказа че през уплътнението под моноинжекцията смуче въздух и сместа на ниски обороти много се разреждаше, но проблема го имаше и на газ, та не знам дали и при теб е това.

Можеш да отдеш при едни много свестни момчета да погледнат колата.
Сервиз към форума на VW в Герман. Работят добре, взимат малко на фона на сервизите и ако до 18 часа не са свършили с колата не затварят сервиза, а стоят докато я оправят - с мен до 00.30 са стояли.

ето лiнк към темата за сервиза им във форума на VW:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096
докера - специалист
Щом го прави само на бензин , най-вероятно е изпищял някой датчик :wink: Повечето датчици влияят на работата на двигателя САМО при работа на бензин .
Най-добре я закарай на компютърна диагностика - всичко ще си каже :wink: :-D
А за проба свали "+"-совата клема на акумулатора , изчакай няколко минути и пак я закачи - така рестартираш компютъра и го изчистваш от натрупани грешки . Ако след тази гимнастика известно време работи нормално и пак започне да прави номера - отивай на тест да видят кой датчик е за смяна :wink:
The_FAN - специалист
до колкото знам няколко минути само няа да му помогнат...но не съм експерт.
Зависи и къде ще си направи диагностиката, в Дунев ми откриха проблем какъвто нямам и мило ми предложиха да го отстранят срещу 180 лв. :wink:

Предложения за качествена диагностика на VW ? Като изключим и Юнитрейд Х че там всичко е по 3
The_FAN - специалист
линк от предният ми пост е точно от там.

член съм даже...та да не си говорим за коли или да преместим цялата тема там ?

Поне звучи така...
nivanov - специалист
Случайно да придърпва и прекъсва докато ускорява?
Ако да - най вероятно имаш проблем с бензиновата помпа, ако просто не може да закрепи тихите обороти - провери стъпковия мотор за поддържката им.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с VW Пасат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: