• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
nikibi - специалист
Случая е следния, купих на изплащане с предварителен договор чрез вноски един микробус от ЕТ.Сега вече е изплатен и трябва да се прехвьрли.Колата като цяло си е пьлен таралясник и ако я замькна до КАТ, София там ще си я оставят.Иначе сьм я минал през ГТП за декември и си има застраховка. Вьпроса ми е следния, някои прехвьрлял ли е автомобил само по документи и евентуално какви документи и изисквания е имало. Не ща да сменявам нито номера ни нещо друго просто да я прехвьрля по наи евтиния начин. Благодаря на всички за евентуално сьдеиствие по проблема.
ozimen - специалист
Преди месец регистрирахме с приятел един бус купен от София в Добрич и единственото което гледаха в КАТ бяха номерата на двг,рамата и документите. :thumbs:
inspo - майстор
(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г.) Превозното средство се представя за идентификация в случаите на:

1. промяна в данните на превозното средство;

2. подмяна на табелите с регистрационни номера.

От сайта на КАТ София :

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА НА СОБСТВЕНОСТ
1. Заявление за регистрация / за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/;
2. Договор – копие и оригинал;
3. Квитанция за платена такса МПС;
4. Застраховка “гражданска отговорност”;
5. Документ за самоличност на собственика или нотариално заверено пълномощно;
6. Свидетелство за регистрация на МПС.
7. Диагностичен лист за техническа изправност
ЗАБЕЛЕЖКА: Регистрационни номера не отговарящи на БДС се подменят

Тъй ,че ако ти са наред номерата ( да са от региона в който я регистрираш и да са от новите ) ,мисля ,че няма да е нужно да я караш в КАТ.
vanko68 - специалист
Има и по-сигурен начин - някой от хората,"работещи" там,да се заеме с регистрацията на буса срещу съответната комисионна.
Ако е със софииски номера , а ти , респективно фирмата , си със софииско гражданство / или даначна регистрация , отиваш в КАТ САМО с документите на автомобила. Разбира се предполагам че автомобила е с новите номера :roll:
bisplus - специалист
Смяна собственост няма да стане без сверка на рама и двигател.
bisplus написа:
Ще стане. Вашето твърдение на какво се основава. Човека горе е цитирал текст от закона.
chapara - майстор
При промяна на собственост се ходи с колата,ако спазваш закона,иначе много неща може ,,,,,,в Булгаристан :cool:
chapara - майстор
Lord Vader написа:
bisplus написа:
Ще стане. Вашето твърдение на какво се основава. Човека горе е цитирал текст от закона.
. Диагностичен лист за техническа изправност
Това как и кой ще му издаде :idea: :?:
piron45 - майстор
Колега, ти сам каза че колата е таралясник. Струва ли си тогава разправиите по прехвърлянето. Що не си направите едно генерално пълномощно и проблема ти е решен срещу двайсетина лева при първия нотариус. Карал съм така две коли по няколко години и после съм ги продавал само с пълномощно, дори и застраховка съм получавал по гражданска от удар.
Ще си спестиш и време и нерви и пари.
  • 1
  • 2

Тема "Вьзможно ли е купуване на микробус без да се кара в КАТ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: