Всички имаме коли, нали ?
panalov - специалист
Дойде време за смяна на антифриза ,първо че е поразреден с вода и второ вече си е за смяна -станал е на парцали.
Но как?
От къде мога да източа системата и трябва ли да се промива цалата система и с какво?
Някакви тънкости, или да отивам на майстор ?
Колата е Астра F 1.7 D
dundurma - специалист
от най -нискта част на водната система.след източването сложи чиста вода да поработи малко,източи водата,направи операцичта още веднъж и слагай антифриза-и задължително от червения
25th Hour - специалист
Само че не с вода а с добавка за почистване на системата. Марки бол.... а специално за Астра Ф няма значение цвета на антифриза. 7,8 литра е обема на системата...

Аз лично съм ползвал една добавка на Моторекс. Готина е защото хем мие боклука хем не се пени, нещо което повечето добавки правят.

Опитвал съм и с оцет. Той мие също и не е агресивен към маркучите. Освен това не оставя миризма.

Внимавай като промиваш системата за радиаторчето на парното. Има случай когато се задръства с боклуци.....промивайки системата и сипвайки антифриза трябва да ти работи парното за да се обезвъздуши т.е. трябва да духа топло...
тонито - специалист
има 2 пробки.едната е на радиатора а другата на блока.после слагаш G12 + дистилирана вода и си 6 :)
eurogas - специалист
На две години е желателно (по книгите задължително) да се смени целия антифриз, независимо дали е със прозрачен цвят и добра гъстота, иначе има опасност да повреди алуминиевите части.
Gladiator_BG - специалист
dundurma написа:
от най -нискта част на водната система.след източването сложи чиста вода да поработи малко,източи водата,направи операцичта още веднъж и слагай антифриза-и задължително от червения
червения на ACDElko

Тема "Смяна на антифриз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: