Всички имаме коли, нали ?
NEMESIS - специалист
Колеги,препоръчайте някакво стартерно устройство на що годе нормална цена и да е с достатъчно силен ампераж при нужда да може да запали джип примерно с двигател 2.5-3.0 литра бензинов.
Принципно нямам пробелм с паленето,зареждане и акумулатор но искам да си купя такак наречената "стартерна количка"
Примерно това нещо:
http://www.maksimalbg.com/?81&02&9624
Колко ампера са нужни за да стартират двигатела и обявените 200н ампера на това достатъчни ли са?
Не съм много на "ти" с токовете принципно.
Вариянти за подобни устройства от битаците метро,бриколаж,практикер изобщо не ги поглеждам.
Също искам да добавя че въпросното стартерно устрйство е необходимо да не е огромно за да може да се пренася от сам човек :?
Дайте предложения за такова моля :)
zdux - специалист
бензинов...........ако и тук ти трябва стартерно у-во сменяй акумолатор.......аз съм с дизел 2.5.....трябват ми 24в......даи ми модел????? с 2 ли си?
zdux - специалист
за палене в екстремни ситуации ще ти свърши работа.....аз съм палил като заместя единиа само с такъв за бензинка....
zdux - специалист
това на снимката пасва....ама цената маи е висока.....мога да предложа и вариант...ама това е за сървайвари като мен...
NEMESIS - специалист
С един акумулатор съм и инсталацията е на 12 волта,щатния акумулатор е 64 или 76 амперчаса.
Това от линка дали ще върши работа за палене-допускаме че трябва да запали при напълно изтощен акумулатор.
Трябва си да е надеждно и да не е менте :? Цената не бива да е космическа също.
NEMESIS - специалист
По евтино гледам че май няма :? Или аз не търся добре.
Iliev Labs - специалист
Ей го при Dragozow:
http://www.hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=274
И отстъпки прави на съфорумци.
gorgidanchev - специалист
Щом с бензинов двигател не палиш вземи 180 ампера под задната седалкал.Аз съм с дизел ...къса го от въртене...
NEMESIS - специалист
gorgidanchev написа:
Щом с бензинов двигател не палиш вземи 180 ампера под задната седалкал.Аз съм с дизел ...къса го от въртене...
Не съм казал че не пали-просто обичам да имам всичко необходимо и да съм подготвен-а не да се въртя някоя сутрин като обран евреин по паркинга както многото други гледащи глупаво и чудещи се какво да правят защото са им паднали акумулаторите :lol:
gorgidanchev - специалист
Точно затова съм със 180 ампера.Винаги пали.Просто няма как да не запали.Щом е здрав стартера.И за да съм сигурен имам втори стартер за резерва.БЪЛГАРСКА РАБОТА.

Тема "Стартерно устройство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: