• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Такааа,доста време мина без мен :-D
Сего асъм се загледал за евтината версия на Дачия Сандеро. Мисля си да я взема на изплащане,ама малко ме притеснява това с доверените сервизи щото съм чувал че дерат яко :? Дори правели ненужни смени на консумативите и отгоре на това колата де факто няма да е моя докато трае изплащането :? Някой карал ли е тая кола? Има ли проблеми?
Щото сутрин като изляза на тераса поглеждам грохналия си форд и си мисля колко ли ще изкара.... :-D Засега се чува оттдолу едно ,,дрън-дрън,, :lol: Да не казвам пък колко аварии имаше....
svetliopi44 - Чирак...
В Бг действителността , купувам кола само с кеш пари.
Естествено 2-ра употреба, не съм пораснал за нова. :)
Не обичам да дължа на някой нещо, камо ли на лизингова компания.
galin56 - специалист
За Дачията дето прилича на джип ли говориш? Тука в града половината таксиджии си накупиха такива и ги не спират. Сега незнам колко дават за поддръжка в официални сервизи и дали изобщо ходят там, но се отвозиха и са много симпатични коли. Като имаш предвид, че ги купуват за около 10-на хиляди лева почти нови(на 1-2 години макс). За мен си заслужава колата, аз съм се возил в такава и са удобни.
profesionalist_wood - майстор
ето я

Прикачен файл

new-dacia-sandero-first-photo-leaked-49502_1(1).jpg
new-dacia-sandero-first-photo-leaked-49502_1(1).jpg (70.71 KиБ) Видяна 28755 пъти
VLADO66 - майстор
Дизела 90 кс. си заслужава.
hard_core - специалист
Дачия си има БГ форум и там има много писано за Сандеро. Има теми за сервизите, цени на обслужване и много теми с впечетления на собственици. Определено ще добиеш представа за марката и модела от първа ръка. Аз лично миналата година бях решил да взимам Сандеро Степуей, но впоследствие се разколебах защото не отговори на изискванията ми за цената си от 21 хил. лв. Не са особено просторни, малък багажник, доста неща са спестени по автомобилите(да, ниско бюджетни са, но и им личи...матеряли, изработка). Най-добре попрочети темите във форума, направи един тест драйв и реши дали те устройва!
ditronix - специалист
Новото САНДЕРО е по-различно от старото. А то и старото си беше добро. За 20 бона не може да очакваме вътре балдахини, плюш и дърво. Изтегли си потребителски кредит и не се занимавай с лизинги. Ако лизингът беше на далавера нямаше да има кой да ти го предложи. Преди 4 години доколкото помня за около 21 000 предложиха САНДЕРО с климатик, дизел, ABS, металик, алуминиеви джанти и не помня какво още точно. Жена ми така си купи колата, тя си е нейна от първата секунда и сами решаваме де да застраховаме и де да обслужваме. Допълвам, че тя избра СИТРОЕН С1- беше по-изгодно и не бе необходима кола като САНДЕРО-то. Наскоро гледахме с колегата обяви за ДАЧИЯ- предлагат се само таксита на по 400-500- 1 000 хиляди километри, ударени или внос с неясен произход. В завода имаме ДЪСТЪР, кара го който свари, никой не го жали и за секунда. Колата вече на 30 000 и се държи значително по-добре от моя МЕГАН, над който треперя, карам си го сам, на 70 000 е и уж е от сой!
Chefo77 - майстор
За голямо съжаление, колкото и добра техника да има този автомобил, каквито и екстри да му сложат, си лъха на евтинийка. И Сандеро е така, и Логан, и Дъстър. На продукцията на тази фирма и е заложено да е евтина. Да не говорим, че самата техника може и да е корава, но е ... морално остаряла спрямо конкуренцията.
Ако искаш евтин автомобил, прегледай и предложенията на конкуренцията - Фиеста, Фабия, Клио. За малко повече пари ще получиш много повече усещане за качество.
hard_core - специалист
ditronix, можеш ли да дадеш конкретно сравнение в цифри за по-изгоден банков кледит, сравнен с лизинг, защото аз не намерих такъв? Да, не можеш да очакваш балдахини, но и не можеш да очакваш на 30-40 000км. изтъркана пластмаса на волана и на топката на скоростния лост, доста слаба шумоизолация, мнение в официален сервиз: "Еми все пак е Дачия" и т.н. за тия 20 000лв. Като цяло Дачия според мен е кола за изключително непретенциозни хора или за служебна...но това си е мое мнение! Иначе на тестовото каране ми направи впечетлени, че има стегната возия /нова е все пак/ и от Дачия твърдят, че имала усилено окачване, което уж е предвидено да издържа на лошите пътища в БГ /и не само/. Дизеловия двигател, макар и стара разработка е доста икономичен. Обслужването в офиц. сервиза ми се вижда сравнително скъпо....но то си е така с всички офиц. сервизи /не знам как седи въпроса с гаранцията на автомобила при варианта предложен от ditronix/. За други въпроси, отговори и теми за размисъл, форумът на Дачия върши прекрасна работа...поне инфото е от първа ръка, а не кой какво чул, видял някой някъде и т.н.
ralev - специалист
Про ако си дорасъл за нова кола вземи си. Първо си направи една проста сметка колко реално ще ти струва тази кола.
Мой приятел си купи нова Зафира преди 6год. за 38000лв.
годишните разходи като нова са около 3000( каско2000, винетка 67, данък 600, ГО 250) без да мине и един км. сега колата му струва не повече от 10000лв. ако се сметне и обезценката карането на нова кола си е скъпо удоволствие. И е за този който може да си го позволи. Карането на стара кола е свързано с главоболия по поддръжката парите пак ги даваш във времето но не на куп. И не те товариш с скъпи сервизи и застраховки.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Мнение за Дачия Сандеро ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: