Всички имаме коли, нали ?
olas_m - помощник
Въпроса ми е как да изпусна газта от газова уребда по-възможно най-безопасния начин. Уредбата не знам какъв модел е пише че е тип "Тартарини".
Мога ли да изпусна газта от клапана където се пълни по принцип на газ станция. Понеже искам да я махна и да дам колата за бракуване и ми я искат без газова уредба. :) Мерси Предварително... :-D
stefan_gb - специалист
Затвори двата крана на бутилката , развии тръбите и я свали . Отиваш в някоя безлюдна горичка и развиваш кранчето.
danovsky - специалист
Значи,аз като си регулирам нивомерите на газовите бутилки(уредби),процедирам така:
-бутилката на земята и развивам шестограмите около сондата.Има съскане докато спадне налягането затова не отвивам всички до край.След това вадя сондата и вече можеш да изсипеш газта кадето си искаш(само не по теб).
stefan_gb - специалист
danovsky написа:
Значи,аз като си регулирам нивомерите на газовите бутилки(уредби),процедирам така:
-бутилката на земята и развивам шестограмите около сондата.Има съскане докато спадне налягането затова не отвивам всички до край.След това вадя сондата и вече можеш да изсипеш газта кадето си искаш(само не по теб).
Точно където си поиска.... , те затова вървим назад със всичко в България.
olas_m - помощник
stefan_gb написа:
Затвори двата крана на бутилката , развии тръбите и я свали . Отиваш в някоя безлюдна горичка и развиваш кранчето.
Проблема е че няма кран за спиране много чукундурска работа. Тази сонда къде се намира отпред при двигателя ли ?! ГЛедах я добре цял ден няма крак на бутилката за спиране на газта. :? Баща ми (инж.) каза да развием леко медните тръби на бутилката и така като почне да изпуска леко газ да я оставим да се изпари всичко.
shotik - майстор
Сондата е отзад на газовата бутилка и там трябва да има две врътки за кранчета ,тъй като са различни при различните производители ,трябва да видиш и прецениш при тръбата за зареждане коя врътка може да е спирателен кран,не може да няма.
Ако не откриеш ,тогава тръбата за зареждане я свий и причукай ,за да спре или поне се намали изтичането на газ през нея.

Ако само развиеш холендър за да разхлабиш тръбите,ще се заледи от изтичането на газта и няма да има голям ефект.
stefan_gb - специалист
http://media.snimka.bg/6430/019116291-big.jpg

Трябва да има подобни кранчета.
pavkatay - майстор
при всички положения ще се заледи. а изпускането внаселено място е крайно опасно. редно е да се направи извън населеното място -в някоя нива и да се спазват всички правила. имам някои преживявания с газ и затова го казвам-ако иска някой ще ги опиша подробно :)
moimoimoi - майстор
e тая кола няма ли двигател още, палиш на газ,оставяш да работи и така докато свърши
evdoki - специалист
pavkatay написа:
ако иска някой ще ги опиша подробно :)
Опиши, някой ще научи нещо ново.

Тема "Газова Урдба - Как да я премахна ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: