Всички имаме коли, нали ?
shotik - майстор
Колата я имам за да ми върши работа,карам с нея хора,инструменти,разни товари и се опитвам да я поддържам чиста,като при превоз на товари постилам найлон или одеало и въпреки това я замърсявам.Старая се предварително да обмисля как да постеля,да подредя и въпреки всичко има замърсяване.Мисля ,че съм подреден човек,необичам разхвърляното ,но .......вероятно пропускам нещо,давайте вашите съвети за действителни действия по опазването на купето, идеи които са предполагаеми ,няма да ми вършат работа,затова моля,без излишни коментари.
Не мога да спра да я ползвам,такъв ми е живота,че ми трябва....
Чакам отговорите ви !
plo4kata - специалист
Колата се купува за да ти служи,а не ти на нея...и да я караш само по празниците,освен ако нямаш под ръка най-добрата кола(служебна).
shotik - майстор
plo4kata написа:
Колата се купува за да ти служи,а не ти на нея...и да я караш само по празниците,освен ако нямаш под ръка най-добрата кола(служебна).
Ами 16 000 км на година малко ли са ,за пенсионер като мен ?
Не съм неделен шофьор,даже сега карам почти двойно повече откогато работех,не съм и фирмаджия за да карам и по 50 000 и нагоре километри.
Колата ми е на 9 г ,имам я от две години и е в много добро техническо и общо състояние и ми е неприятно да кача познати ,след като съм карал косачката,гребло или дърводелската машинка и по облицовката на пода да е с остатъци от трева или талаш.Вчера карах картофи 50 кг. и ги сложих в найлонови чували и застлах с друг найлон и сега си е чисто.
Мисля нещо като платнище с вътрешни размери на купето и при случай да го разпъвам и закачвам по седлаки или по други места ,така че да не падат боклуци.
Сигурен съм че има такива като мен и по-находчиви ,затова споделям .
stefan_gb - специалист
Някъде гледах че имаше стелка за багажник /тип легенче/ само това се сещам. Иначе и аз се интересувам от същия въпрос ... и съм стигнал до един отговор - жена и кола си искат постоянна подръжка :) и външна и вътрешна.
shotik - майстор
stefan_gb написа:
Някъде гледах че имаше стелка за багажник /тип легенче/ само това се сещам. Иначе и аз се интересувам от същия въпрос ... и съм стигнал до един отговор - жена и кола си искат постоянна подръжка :) и външна и вътрешна.
Стелки има в Практикер,но самите размери не отговарят на багажника ми,а и както писах ,като карам косачката ,тя е над 210 см и от задното стъкло е чак до таблото и колкото и да я увивам ,все отнякъде пада трева,дори да съм я чистил след работа.
Имам подова стелка ,мисля ,че е от микробус,размерите са други,а и не може да се нагъва,ще си го мисля пак,пък каквото стане.
stefan_gb - специалист
Ами направи си калъф за машината тогава :)
shotik - майстор
Ето,за такива идеи питам ,дори и още по-интересни !
Каквото измисля и аз ще споделя,затова очаквам взаимно да си помогнем !
баш аматьора - напреднал
Колега,няма спасение,ако сме банкови служители/или други такива подобни/,и не пипаме нищо странично-да,колите ще са ни като аптеки!Но при положение,че професийте,или хобито са ни прашни и мръсни/дървообработване,строителство и т.н./,налага ни се да караме к,во ли не-дъски,ламперия,цимент,лепило,киреч,па и необходимия инвентар инструменти-колкото и да подлагаме,увиваме и уж пазим-няма спасение,все ще има мръсотия,просто вече гледам да я ограничавам до некви разумни стойности! :-D Пък жената като не може да търпи-хваща прахосмукачката,парцалите и препаратите-и временно въвежда некъв ред :lol: :lol:При мен приоритет е технически изправният,обслужен и оборудван автомобил,па че имал малко прах,пепел и др.-"бели кахъри"!То си е,и до човека,а аз лично не съм от "табятлийте"на тема чистота! :-D :lol: :cool:
yakinceto - специалист
Примерно - 1.Бяхме извикали един майстор да оправи комините на един блок мастарите му бяха в един калъф (като тези рибарските ) ушити от жена му.:)) да не цапа колата.
torbalan - Дървен философ
:-D

ами потърсете жената на човека...

аз цимент, вар, кереч и други подобни рядко возя, но двете хлапета на задната седалка успяват да организилат такава бъркотия, че като ида на автомивка - персонала се стряска...

та така - като е мръсна колата, за това са измислили автомивките и прахосмукачките ;)

Тема "поддържане на чисто купето ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: