Всички имаме коли, нали ?
aiako - специалист
Имам малко нужда от помощ , знам че точно под моята има писано но :?
Колата е Рено Клио 94 година
Взех си http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... ui44dr4j92

Та въпроса сега е че колкото и ясна схема да има написана аз да си питам за да съм сигурен че няма да запаля нещо 8)

Eто какво ми има дадено като схема :

Изображение

Изображение

Изводи NO -От къде трябва да ги взима тези 12 V ?
Извод VPP- Кой е кабела с 12 V от контактния ключ
Извод Str- Тук пише че трябва да взема 12 V от стартера , това къде се връзва - при стартера или при контактния ключ ? :D
Розов кабел - "А розовия кабел се включва към канела за стартер на контактния ключ" ? т.е. ?
Изводи COM - Тях към кабелите от буксите при ключа на фаровете ли ги връзвам ?

П.с. Разгледах и видях че в контактният ключ май отиват два жълти кабела , като към единият е вързано някакво друго сабелче , от тях ли взимам нещо ?
Не ме препоръчвайте да хода на жичкаджия, това ще стане чак когато запаля нещо или изобщо неще да тръгне :D
velev-klima - специалист
Не четох всичко написано но ще ти кажа че при клиото да стигнеш до инсталацията се маха горната част на арматурното табло. Има по една вида от ляво и от дясно на таблото като отвориш вратата се вижда после още 3 винта от към стъклото под капачки и се вади после е лесно само ти тябва пробна лампа и малко акъл.
aiako - специалист
Аз стигнах до инсталацията, даже докато стигна до нея и волна се научех да си махам :lol: Не ми е ясно обаче този + който пише че е от стартера , някъде от контактния ключ ли се вади или от стартера при двигателя чак и тези COM изводи ? :?
cvetanmu - специалист
+ 12V от стартер може да ги вземеш и от контактния ключ.
NO го свързваш към ключа за включване на фаровете (при изключени фарове с пробна лампа търсиш къде има + 12V на куплунга.
COM габарит и COM фар се свързват също на ключа за фаровете - откриваш ги отново със пробна лампа.Включваш на габарит и проверяваш на кой от кабелите на ключа е пуснал 12V ( там свързваш COM габарит).
aiako - специалист
Така повече ми харесва идеята , да се включват сами :roll:
Пък и казват че от 2011 ще караме по цяла година на фарове :?:
Някакви идей за кабелите ?
Ники274 - специалист
кое по точно те интересува за кабелите,колегата cvetanmu обясни в основни линии какво да направиш за да намериш кое къде е.
ArturDent - Почти Безобиден
Скоро купих едно джипче. Предишния собственик е вързал захранването на таблото (показания на уреди) през ключа на фаровете.
Трябва да си поне на габарити, че да виждаш километраж, температури и т.н.
Никакъв шанс да забравиш да си пуснеш фаровете.

Преди съм писал че жената имаше едно Фиат Пунто - там включваш фаровете нон-стоп. Има контакт на ключа - фаровете светят, изгасяш колата - всичко гасне.
aiako - специалист
Аз нямам нищо цифрово, всичко ми е аналогово :?
А това така се гласи че да пуска фаровете 15 сек по късно след като се е запалил мотора или си на контакт дал .. не съм на ясно :lol:
Ники274 - специалист
Има и друг вариант,сложи една голяма табела на волана "СВЕТЛИНИТЕ!!!"
:lol:
cvetanmu - специалист
Идеята е да светнат фаровете 15 секунди след като запали двигателя.
По-добрия вариянт е да си вземеш сигнал за работещ мотор от алтернатора.

Тема "Дайте да направим и мойте фарове автоматични :D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: