Всички имаме коли, нали ?
pipbel - майстор
http://www.dacia.bg/gamma/Duster/Leasing.aspx

Я да видим какво ще кажат автомобилните гурута за това джипче

Не може да няма отзиви понеже у нас за футбол, жени и коли - всеки е спец :)
Borizanov - специалист
Докато е ново и/или в гаранция всичко е хубаво!

Ако наречеш това френско-румънско недоразумение "джип" в един друг форум..... ще летят камъни :-D
pipbel - майстор
Borizanov, това френско-румънско недоразумение в момента се харчи като топъл хляб из Испания, Франция, а и за UK чувам.

Много съгласен с първото изречение.
И в тоя ред на мисли като че ли е най- оптимално е да се насочи човек към марка с дълъг период гаранция, напр. Kia.
И тъй като колата си е едно тото, ако за това време няма съществени проблеми и е доволен - що да не си я кара и повечко. Инак - на пазара.

А за тия маниаци от автофорумите не ми се обсъжда.
Българина като отявлен комлексар робува на марките и на мнението на съседите.
Предпочита 10 г. мерджан пред нова Шкода или Дачия колкото да си гъдилка его-то.
Borizanov - специалист
Мммм.... не е баш така. Има стари дето като вложиш някой ле в тях ще те пенсионират. Тия новите постоянно ги изтеглят от пазара заради дефекти. С такава кола можеш да забравиш къде живееш от ходения в гаранционен сервиз. А като свърши гаранцията.... ще ти излезне златна.
Иначе ако стандарта ти позволява да караш само гаранционни ... немаш никакви грижи кавото и да избереш.
peter_m - специалист
pipbel написа:
Borizanov, това френско-румънско недоразумение в момента се харчи като топъл хляб из Испания, Франция, а и за UK чувам.

И аз да мога да си го позволя с две заплати и аз ще си го взема ( и ще си го сменям на два месеца) :mrgreen:

Иначе малко по-сериозно: Ако трябва да го наричаме джип то е добре да е 4х4 , а добавим ли и дизелов двигател (само 110 к.с.) и цената от 20000 изведнъж става 32 590. Без допълнителни екстри. :? И вече ще се замисля дали да си взема Дачия ...
25th Hour - специалист
Това е майтап на колела. Нищо общо няма с джиповете, това е ясно.. по важното... първо не предлага кой знае какво място, второ окачването е доста крехко, мотора / дизела/ се ядва, но да не забравяме къде е правен, така че не очаквайте чудеса...

Цената е добра стига да нямате никакви претенции- това все пак не е Рено правено в Румъния а е Дачия с части на ПСА- тоест компромисен автомобил...

За 30 000 пари можеш да купиш да кажем Нисан Х-трейл на под 2 години на никакви километри с всички екстри с новия мотор 150 коня дизел- разлика от земята до небето....
Chefo77 - майстор
Оппа!
Дачия и ПСА нямат много общи неща. Да кажем, че нямат абсолютно нищо общо :)
Цената изобщо не е лоша. За 33К не можеш да си вземеш нищо, което се доближава до джип даже. Т.е. за под 50К не можеш да си вземеш нищо, което да е повече джипка от това. Само ще има повече екстри, които при Дачия даже не се и планират.
Не мога да ги понасям Дачиите по принцип, обаче са кучета, да им се не види :( Таксиджиите ги смазват от каране (Логан имам предвид), абсолютно отвратителни са откъм вид и ергономия, обаче нито Фабия, нито Деу-тата (Шевролет) могат да им се опрат откъм здравина. И разход.
25th Hour - специалист
Колега, имат достатъчно общо и това е инженерната мисъл. По скоро липсата на такава...Аз специално ходих да я гледам тая Дачия и за тва пиша. Колата е пълен ташак, макар и за малко пари / ако 30 к може да се каже че са малко/

И съм сигурен, че не е никакво куче. Не забравяй, че след година ще струва 15 хиляди т.е. фактора остатъчна стойност е направо трагичен. А и караш Дачия, което си е точно това което пише...

И за да не бъда обвинен в комплексарщина- Марката винаги има значение. Не се заблуждавайте, дори в тия смутни времена когато Дачия се равнява на Рено, Форд на Мазда и бог знае кое още марката има значение...за тва българина предпочита да кара маркова кола вместо нова Киа или Дачия- да комплексари сме, но знаем точно какво да караме....живота е показал...

По добре 1-2-3 годишна маркова кола отколкото чисто нова Киа Дачия Хюндай и.т.н.

Разбира се има и сполучливи модели, но са единици...останалото е ужасна ширпотреба, интериор от ЛЪКИ БОЙ и други чипсове и стари гами мотори....

Тоя дристер е точно това..
Chefo77 - майстор
Колега, не съм казал, че Дъстър е куче! Грешката е моя, но под "куче" визирах Логан. Който приравнява марката с подмарките, определено греши - Дачия никога няма да е Рено, както и Шкода - VW.
И не можеш да сравниш Киа с Дачия. Караш ме да си мисля, че никога не си се качвал на Киа, или на Хюндай (щото те са 1:1 почти) от последните 5 години. Накратко - нямат нищо общо с моделите отпреди 15 години.
А дали комплексарщина, дали коне с капаци ... Комплексарщина е да караш кола само защото е произведена от точно определена марка, без оглед състояние, реална стойност (не пазарна) и т.н. Щото има прекалено много прехвалени "маркови" автомобили и поне толкова недолюбвани без истинска причина.
gattaka - специалист
За това,че дачите са кучета....не съм много сигурен колега,щото те таксиджиите и на Тико-то едно време му правиха по 1 млн км,ама това не го прави кола....но както и да е!Мен повече ме притеснява заблудата-гаранционен сервиз в БГ!
Колега 25-тия час съгласен съм с теб за марките,но проблема е там,че дори и на марките ниските класове са бомбок в повечето случаи,за това според мен нещата се делят повече на класове отколкото на марки!
По въпроса за липсата на инженерна мисъл в ПСА....явно наистина си нямал допир с автомобил на ПСА и друго-Рене не е ПСА и да,имал съм Рено и мога да кажа,че наистина много неща в рената са недомислени!
Сега имам Пежо 406 HDI и трябва да ти кажа,че разликата е от семята до небето!
Не робувам на марки,ако имах достатъчно пари бих си купил Мерц Ц клас от 2005 година,примерно, или Е клас,или Ауди Allroad.... :-D

Тема "Новия Duster" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: