• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
karoto - специалист
Проблема е, че ми светна лампата на ABS-a. Малко преди да светне при натискане на спирачката/леко натискане/ се активираше и чукаше по педала което мисля не е нормално :? Та от два три дена светва и загасва и то гасне само на десен завой :shock: Някой има ли идея от какво може да е :wink:
Мерси предварително и весели празници на всички :)
тонито - специалист
някой от датчиците на колелетата е дал фира
Делян - специалист
Провери кабелчетата по колелетата да няма прекъснато някое. Аз съм имал случай външната изолация здрава, а кабела вътре беше прекъснат. Ако трябва ги дръпни леко.

За тея кабели става въпрос:

Прикачен файл

lager.jpg
lager.jpg (67.22 KиБ) Видяна 8288 пъти
karoto - специалист
Извинявай, но как точно да ги проверя в смисъл откачат ли се от някъде с мултицет ли :?
karoto - специалист
За компютъра ли говориш колега :? или цялата система :shock:
ArturDent - Почти Безобиден
Първо диагностика - в сервиз или "самодиагностика". Как да накараш да се дигностицира компютъра и да ти покаже грешката - пише във форума на Опел. Там ги има и грешките. Така ще разбереш кое е проблемното колело и ще се съсредоточиш върху него.
Напълно е възможно да кабел, датчик но и само датчика да се е разместил малко. Може да стане от влизане в някоя дупка. Датчика стои на точно определено разстояние от дисковете и ако се размести малко дава грешка.
karoto - специалист
ArturDent първото нещо което направих бе самодиагностика, но вместо да показва грешка лампата на АБС-са свети постоянно/а трябва да мига за да показва грешките/ :? съжалявам, че не мога да кача файла за диагностика така щеше да е полезен и за други.
marrrio ако говориш за блока за оправление/компютъра на АБС-са/ то моят е между шофьорската седалка и вратата.
Друго нещо което се сещам е че преден ляв диск е истънял от външната страна/вентилиран е/, но датчика нали отчита от вътрешната страна където е венеца така че не мисля че е от него :? вие какво ще кажете :?
Поздрави :)
inspo - майстор
karoto написа:
...... и то гасне само на десен завой .....
Според това твое твърдение е логично да се помисли, че имаш или нещо разместено или прекъснато. Може би от сгъването или разтягането на кабела се оправят нещата.
Дай на контакт и размърдай кабелите към датчиците и самите датчици, а някой да гледа дали пак ще изгасне лампата.
Duke_BG - специалист
не си написал каква вектра е А или Б или поне годината напиши
след 96-та самодиагностика няма как да направиш
отиди на диагностика и напиши какви са грешките
но ако само на завой го прави значи има някой кабел
иначе другия проблем е кофти спойки в компютъра на АБС-а
но за това след като напишеш какви грешки вдига компа на абс-а
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ABS на опел вектра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: