Всички имаме коли, нали ?
sspoko - специалист
Преди няколко дни бях при майстор за профилактика на изпарителя на АГУ и там видях това платно което майстора беше свалил преди няколко дни от друг изпарител лепенките не бяха даже и от тези за гума а бяха и залепени само от три страни

Прикачен файл

платно изпарител.jpg
платно изпарител.jpg (49.07 KиБ) Видяна 1659 пъти
solar_entusiast - специалист
Явно платната са били много "скъпи", че му е било по-евтино на човека да си изгуби времето да ги залепи.
Kirilpm - специалист
Може би не са просто лепенки а играят ролята на клапани :? :lol:
А шегата на страна,е точно заради това говорех че гърмят колите с газово в другата тема,в самите газови уредби нищо страшно няма :|
lov - майстор
Явно много от пишещите са много млади и не са и чували за времената когато за газови уредби нищо не се предлагаше то и газова уредба да намериш си беше цяло приключения. Правеха се платна от гумираните работни престилки и от всякакви подобни материали. От зор какво ли не се правеше. Лично на един РЕК мембраната за първата степен си я режех от PVC дето се ползват за покривалата за камиони. По късно намерих едно парче силиконова мембрана от вакумна сушилня та се родих. Иначе на всеки 2-3 месеца разглабяш и слагащ нова. За разтоварващата матрицата още ми се мотае някъде по вилата.
Сега лесно тичаш до магазина и купуваш каквото ти трябва.
Kirilpm - специалист
Абе баш за мембрани не си спомням голям глад да е имало,по интересно беше докато се зареди газ :lol:
Пък това гениално решение,не знам какво би го оправдало :?
lov - майстор
Имаше щото по едно време почнаха да ги вкарват втора ръка от моргите и модели колкото искаш.
Проблеми със зареждането имах кога съм на далеко но българина е оправен. :lol: . По едно време серийно бях почнал помпи за прехвърляне. Иначе си карах направо от битовата бутилка. :) А такива в топливо да се купят не беше проблем.

Тема "ЕДНО "ГЕНИАЛНО" РЕШЕНИЕ НА ТЕХНИЧЕСКАТА МИСЪЛ НА НЕЗНАЙНИЯ МАИСТОР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: