• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
cakev79 - специалист
Преди седмица сменях лагер на главина,а и по принцип до сега съм сменил 5,6 лагера.Та въпроса ми е,ако някой си е правил такова нещо да качи снимки,а аз ще си избера вариянт.Имам малка помпа и цилиндър.Интересува ме конструкцията,за да не действам на приципа Проба-Грешка.
mityom - специалист
да, и аз имам интерес нека споделят колегите ама темата ми се струва за раздел металообработване
Ники274 - специалист
Сменял съм си лагерите с една купешка преса,която може да се направи и в домашни условия.С две думи представлява една П образна рамка изработена от по-масивни профили.Под напречната греда има още два плаващи профила,като долния се регулира със щифтове, а горния е свободен и посредством две пружини е захванат за горната греда на конструкцията.Между него и гредата се слага един маслен крик,който играе ролята на хидравлика :lol:
И за да са по стабилни подвижните рамена са сложени в нещо като улеи по вертикалните профили.Това е,нищо сложно няма.Останалото според зависи за какво ще се ползва се добавят и разни притурки и накрайници към подвижните части за да се справи със задачката.
25th Hour - специалист
Тази, която е показал колегата е съвсем прилична и върши работа- потвърждавам..

И не струва майка си и баща си..
stiv1961 - майстор
Здравей и ЧНГ.Щом имаш цилиндър по тази снимка можеш да се ориентираш за направата.Само някой колега ако има такава-да те ориентира за габаритите.Мисля,че не е сложна за изработка.
cakev79 - специалист
Благодаря за отговорите.Мисля че вече имам идея.Дано да се стопли тези дни че работя на открито и я започвам.
stiv1961 - майстор
И сподели кой ти даде идеята :)
сола 180 - специалист
stiv1961 написа:
Абе пич ти признание ли търсиш?????Еееее не се излагайте де.
stiv1961 - майстор
сола 180 написа:
stiv1961 написа:
Абе пич ти признание ли търсиш?????Еееее не се излагайте де.
А,бе пич,ти какво се месиш?Не виждаш ли емотикончето в края на изречението?Или,както казва Стефан-само си чешете пръстите по клавиатурата
То човек да не се пошегува
Ти що не се поразтърси из изображенията на чичо Гугъл и да му ги покажеш?Аз поне си направих труда
  • 1
  • 2

Тема "преса за лагери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: