• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
slonoce - специалист
Колеги дайте съвет с какъв спреи да боядисам праговете на колата ми след като ги почистя от ръжда цвета е бял.
Последна промяна от slonoce на нед апр 10, 2011 8:26 pm, променено общо 1 път.
koleto84 - специалист
Май не си си изпил кафето още докато си писал?
За какви прагове става въпрос?
Дай повече информация. :?
taran - специалист
slonoce написа:
Колеги дайте съвет с какъв спреи да боядисам праговете на колата ми след като ги почистя от ръжда цвета е бял.
По принцип,можеш да си направиш спрей по кода на боята-ще е най-близък до оргиналния цвят.Но май е най-добре да си купиш къв да е бял спрей,щото до есента ръждата пак ще е дошла на гости...
Chefo77 - майстор
taran написа:
slonoce написа:
По принцип,можеш да си направиш спрей по кода на боята-ще е най-близък до оргиналния цвят.Но май е най-добре да си купиш къв да е бял спрей,щото до есента ръждата пак ще е дошла на гости...
Зависи от колата. Ако производителят е набухал няколко нюанса в един номер, ще му е трудно да уцели точния. Според мен най-добре е да е черен. Поне ще пасне на всичко. Преди това може и да грундира.
bulhomes2 - майстор
Виж за гумени стружки от някой вулканизатор. Б'х маа му.. Не мога да се сетя с какво се смесваше. Едното беше черна боя, но другото... колебая се между азбест, мазут и асфалт... Кат ученик се занимавах с автотенекеджийство...
taran - специалист
bulhomes2 написа:
Виж за гумени стружки от някой вулканизатор. Б'х маа му.. Не мога да се сетя с какво се смесваше. Едното беше черна боя, но другото... колебая се между азбест, мазут и асфалт... Кат ученик се занимавах с автотенекеджийство...
Одавна ще да е било :) ,сега т.нар. шагрен го продават във всяка железария.Като се съди по въпроса на колегата,той няма уславия да си направи ремонта-компресор,пистолети...Пък за технологията не пита-има си нещо на ум.
Много често,ръждите които се виждат по праговете и веждите на колите са резултат от проникване на влага вътре в кухините-виждат се чак когато ръждата пробие детайла,ако случея е такъв никакви спрейове,бои грундове и т.н няма до свършат работа.
slonoce - специалист
А ако се почистят,и се баядисат с 3 компонетна боя дали ще стане.
taran - специалист
slonoce написа:
А ако се почистят,и се баядисат с 3 компонетна боя дали ще стане.
Дай,да изядним ситуацията-каква е колата?Според теб ръждата повръхностна ли е,или е дълбока,в коя част на прага е?Пък ако можеш да турнеш една-две снимки,съвсем ще се изясни.
slonoce - специалист
Колата е бяла волга 24-10 ръждата е повърхностна.
taran - специалист
slonoce написа:
Колата е бяла волга 24-10 ръждата е повърхностна.
Да,при тях ламарината е доста тебела,почисти,грундирай и я боядисай.
Успех.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за боядисване на прагове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: