• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
comunikator - специалист
С какво компонентно лепило мога да залепя спукан блок на едно Рено Клио защото мястото е много зло за заваряване и на място няма да стане.Затова искам да го лепя с някакво лепило което да лепи на метал и да издържа на висока температура.
25th Hour - специалист
Това няма как да стане...
comunikator - специалист
Аз съм карал едно служебно Венто със спукан блок дето беше лепено с някакво бяло американско двукомпонентно лепило 3 години без проблем.Повярвай - СТАВА. Само,че сега такова лепило на дали бих намерил затова питам!?
dobrev9111 - напреднал
http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=2177

С това лепило е залепена пукнатина около 1см. на стар стоманен котел и вече две години не е мръднало.
velsi - Почетен майстор
По принцип с епоксидна смола с добавен в нея прах от същия материал, от който е и блока. В смисъл ако е чугунен - чугунен прах, ако е алуминиев - алуминий.
25th Hour - специалист
Няма никакви гаранции, че ще изкара и 5 км.... гаранция от сорта една кола беше лепена и караше не върши работа ако те остави колата когато ти трябва... така или иначе двигателя и вън от коша а цял мотор струва 200 лева...
leonardo_vd - модератор
И блока зависи къде точно е спукан, ако е от към водна магистрала, там налягането не е голямо, мисля около 1,2бар , но ако е откъм маслена магистрала за високо налягане там нещата са от 2 до 5-6 бара. Ако е от към оттичаща се магистрала за масло там налягане няма. Така че се уточни къде е спукан този блок, аз предполагам водна магистрала поради лош антифриз. :wink:
leonardo_vd - модератор
comunikator написа:
Сълзи масло!
Когато е запален мотора сълзи или и тече по-силно. Щото ако е от оттичането ще стане с лепене, но много добре трябва да почистиш и обезмаслиш мястото преди да лепиш. Дай някоя снимка ако може да се снима.
comunikator - специалист
На много недостъпно място е!
Когато не е запалена колата и е студена не сълзи от пукнатината.
Когато загрее мотора почва да избиват капчици масло и се стичат.
В събота купих течен метал изчистих мястото с шкурка/кореселин/шкурка/кореселин пак шкурка и после няколко пъти с сух парцал и след това го оставих да изсъхне половин час и го намазах хубаво с течен метал,а на мястото на сълзене напластих яко.От 42 часа не съм я палил сутринта имаше две капки масло под нея ,но някъде от друго място.Предполагам ,че се е стекло някакво старо масълце останало по двигателя.Жена ми отиде на работа с нея казах и като позагрее малко да дигне налягане да види дали сълзи от някъде.
Ако не стане нямам др идея освен заваряване,но е на много много недостъпно място.
  • 1
  • 2

Тема "Спукан Блок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: