Всички имаме коли, нали ?
infomar
Въпросът ми е необходимо ли е да носим със себе си застрахователната полица или е достатъчно залепеният стикер заедно с контролният талон на полицата?
баш аматьора - напреднал
Да,необходимо е-колкото пъти са ме спирали за проверка на документи-са искали и полицата,въпреки стикерите
infomar
При препродажба на кола и старият собственик има ГО за автомобила, необходимо ли е тя да се прехвърли на мое име преди регистрация в КАТ, или това може да се направи след регистрацията, понеже не знам какъв ще е новият номер на колата. :?
Т.Е. отивам в КАТ със застраховката на името на продавача и после я прехвърлям на мое име. :?

Как се постъпва?
toolegittoquit - майстор
infomar написа:
Т.Е. отивам в КАТ със застраховката на името на продавача и после я прехвърлям на мое име.
Отиваш в КАТ със застраховката на името на продавача. Няма как да прехвърлиш ГО, след като не си собственик по талон. След като смениш регистрационният талон на колата, имаш 5 дни да отидеш в офис на застрахователя или на застрахователен брокер, който работи с него и да направиш анекс към полицата, за да можеш да я прехвърлиш на твое име. Може и да не го направиш, но недай си стане нещо, полицата няма да има покритие.
п.п Каква кола ще взимаш в крайна сметка?
infomar
toolegittoquit написа:
infomar написа:
Т.Е. отивам в КАТ със застраховката на името на продавача и после я прехвърлям на мое име.
Отиваш в КАТ със застраховката на името на продавача. Няма как да прехвърлиш ГО, след като не си собственик по талон. След като смениш регистрационният талон на колата, имаш 5 дни да отидеш в офис на застрахователя или на застрахователен брокер, който работи с него и да направиш анекс към полицата, за да можеш да я прехвърлиш на твое име. Може и да не го направиш, но недай си стане нещо, полицата няма да има покритие.
п.п Каква кола ще взимаш в крайна сметка?

Благодаря за отговора.

Договорих се за една 8 годишна Ford C-Max - 100 к.с. , ама не казвам за да не ми мине котка път. Когато стане факт, ще кажа на всички, че не е добре......преди да си скочил, да кажеш "хоп". :partyman:
DundyTheCroc - майстор
Стискаме палци да е читава машината ;)
С кой двигател е?
infomar
DundyTheCroc написа:
Стискаме палци да е читава машината ;)
С кой двигател е?
Бензинова 1.6, ама кой точно не знам.
DundyTheCroc - майстор
Е то 1.6 май е само 100 коньовия при този модел.
Като приключат процедурите чакаме снимки ;)

Тема "Въпрос за Гражданска отговорност." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: