Всички имаме коли, нали ?
vladimury - специалист
Днес вечерта както си карах и нещеш ли от някъде ДУПКА :?: В България такива неща много рядко се виждат. Та въпроса ми е дали някой знае в София да лепи срязани гуми , че и двете отидоха, а пари за нови няма че са по 120лв. а с вътрешна не ми се кара много. Благодаря предварително за помоща.
Последна промяна от vladimury на пон апр 04, 2011 11:22 pm, променено общо 1 път.
ditronix - специалист
Това е рисковано начинание и ако някой се навие да го направи,просто забрави,че ще можеш да караш БЕЗ вътрешни гуми!Ще бъде безумие!Никога не съм бил привърженик на гумите втора употреба,но в случай като този бих си потърсил две такива,макар и галоши,докато дойде момента в който ще мога да си купя нови.
Chefo77 - майстор
Пич ... не се заблуждавай, че такова нещо може да бъде направено като хората. Преди време срязах почти нова Туранца на една дупка ... трима гумаджии ми отказаха, включително и моя. В един друг форум имаше едно пишлеме, което твърдеше, че при него може да стане като нова. Беше много силен-вилен, докато не настоях да я направи и да му я подаря, но да я кара на своята си кола. Повече не се обади.
Колегата е дал правилен съвет, според мен - при първа възможност нови гуми. Дотогава - втора ръка, дори и малко поизтъркани. Аз не бих рискувал нито с вътрешна, нито с хубав балон на гумата. Да не говорим за "поправена" срязана гума.
Ето такъв беше моят случай - 2 среза.

Изображение

В края на миналото лято пък ми се беше забил пирон (ама пирон да видиш) точно в долната част на грайфера, но отстрани. Вулканизираха я, на следващия ден започна да се подува. Отново на Туранца. Не ми върви на такива гуми (офтопик).
taxi855 - специалист
Преди десет-дванайсет години работех във вулканизатор и правех много опити с такива гуми. Горещо лепене, студено лепене, лепенки с платове, дори правех опити с ламарина между лепенки. Излизаше доста скъпо и нетрайно. Та мойто мнение е, че трябва да сменяш гумата. Майка ми миналата пролет така в дупка оправи гуми за триста лв.
ieiei - специалист
Смяната е задължителна,но временно( примерно до заплата)всеки "стар" гумаджия ще ти ги залепи.
Когато още нямаше гуми 2ръка съм се прибирал от Бургас с подобна гума(без вътрешна).Залепиха я на "топло" с лепенки от двете страни.
Chefo77 - майстор
ieiei написа:
Смяната е задължителна,но временно( примерно до заплата)всеки "стар" гумаджия ще ти ги залепи.
Когато още нямаше гуми 2ръка съм се прибирал от Бургас с подобна гума(без вътрешна).Залепиха я на "топло" с лепенки от двете страни.
Ами колега, на мен ми взеха 20 лева за вулканизацията на втората гума (с пирона, от предния пост). За същата сума можеш да си намериш и здрава гума - изтъркана, със стар ДОТ, но здрава. Поне рискът е по-малък.
25th Hour - специалист
Е има значение как е срязана гумата... има случай когато се лепи... но пък може да направи балон там... на мен миналата седмица един ми я сряза с нож, но така, че я залепих... лошото за него, е че го хванах и сега имам 2 нови гуми....

Тема "Вулканизиране борд на безкамерна гума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: